УКР РУС
» » В аеропорт без заторів: усе, що потрібно знати про перший експрес до "Борисполя"
Всі новини

В аеропорт без заторів: усе, що потрібно знати про перший експрес до "Борисполя"

Дешево, швидко і без заторів відтепер можна доїхати до аеропорту "Бориспіль" з Києва. З найбільшим летовищем країни запустили залізничне сполучення. Поїздка триватиме близько 40-ка хвилин. Чи задоволені сервісом перші пасажири – дивіться далі.


Новий зал очікування у приміщенні вокзалу. Відремонтовані рейкові автобуси біля перону. Курсуватимуть вони цілодобово. В час пік – двічі на годину. У решту часу – рідше. Ціна квитка – 80 гривень. Це дешевше, аніж на автобусі чи таксі. Для дітей – половина вартості. Купити його можна як у касі, так і у спеціальному автоматі, оплативши банківською карткою.

В аеропорт "Бориспіль" без заторів – таку подорож обіцяють в "Укрзалізниці". Потяг відправлятиметься з 14-ї колії Центрального залізничного вокзалу.

Маршрут "Бориспільського експресу" становить майже сорок кілометрів. Дорогою з Центрального залізничного вокзалу до аеропорту потяги зупинятимуться на станції Дарниця.


У першому рейсі – компанія друзів, яка летить до Вільнюса. Про запуск рейкового автобуса до аеропорту дізналися, коли приїхали на залізничний вокзал. Несподівано для себе, кажуть, стали першими пасажирами "Бориспільського експресу".

"Думали спочатку взяти квиток в касі, але там нас направили до терміналу. Купили за хвилину квиток. Це дуже зручно", – ділиться враженнями пасажирка Тетяна Савченко.

Пасажири новий спосіб доїзду до аеропорту нахвалюють. Розповідають: раніше дістатися летовища можна було або автобусом, або на таксі. А це і дорожче, і великий ризик застрягнути в київських заторах.

"Це дуже зручно, так їздять усі в Європі. Ми були у Відні, Стокгольмі, Мюнхені та в інших містах. Нам дуже приємно, що і в Україні з'явилася така можливість", – каже пасажир Валерій.

34 хвилини – і перший потяг домчав до аеропорту "Бориспіль". Зупиняється просто біля терміналу "Д". Тут обладнали залізничну станцію.

"Хтось збирався це будувати за 20 років. Хтось за 12. А коли запитують, скільки часу витратила залізниця – то це лише дев'ять місяців", – зауважив на відкритті рейсу Президент України Петро Порошенко.

Бюджету держави "Бориспільський експрес" коштував 480 мільйонів гривень. Найзатратнішим стало будівництво залізничного мосту через трасу та прокладання кількакілометрової ділянки колії до аеропорту.

Сергій Барбу, Олексій Тищенко, Олексій Іванченков, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну