УКР РУС
» » "Укрзалізниця" запустила експрес до "Борисполя" з Порошенком і Гройсманом "на борту"
Всі новини

"Укрзалізниця" запустила експрес до "Борисполя" з Порошенком і Гройсманом "на борту"

 


"Укрзалізниця" (УЗ) відправила у перший рейс цілодобовий залізничний експрес за маршрутом Київ-Пасажирський – Дарниця – Бориспіль-аеропорт.

У запуску взяли участь президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман і міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Тільки що ми запустили експрес в аеропорт "Бориспіль". Умовно його можна назвати нашим експресом до Європейського Союзу, тому що "Бориспіль"- головні повітряні ворота в країни Євросоюзу. ... Доступні авіаперевезення повинні бути підкріплені і дешевим і зручним сполученням з аеропортом. В експресі до Борисполя 80 гривень – і ви дісталися від вокзалу до аеропорту або навпаки. Зручно, швидко, без пробок", – підкреслив Порошенко.  

Президент зазначив, що пасажиропотік "Борисполя" щорічно збільшується на 30%.

"Це українці, які подорожують до Європи", – сказав Порошенко.

"Укрзалізниця" запустила експрес до "Борисполя" з Порошенком і Гройсманом "на борту"

"Сьогодні запускаємо залізничний експрес з центру Києва в аеропорт "Бориспіль". Проект реалізували дуже швидко. Від затвердження урядом до запуску першого потягу пройшло всього 9 місяців. ... Тепер можна без проблем прогнозувати час на дорогу до аеропорту – 35 хвилин з залізничного вокзалу до "Борисполя", - заявив Гройсман.

Регулярне курсування експресу розпочнеться о 13:00 30 листопада, уточнили в УЗ. За маршрутом ходитимуть чотири рейкових автобуси виробництва польської Pesa Bydgoszcz SA місткістю до 120 пасажирів і з багажною зоною, модернізовані "Укрзалізницею".



Розклад експреса Київ – аеропорт "Бориспіль" 

Квитки вартістю 80 грн можна придбати за готівковий розрахунок у двох касах на Центральному та Південному вокзалах, за безготівковий – в чотирьох кіосках самообслуговування, встановлених в конкорсі над чотирнадцятою колією. Також пасажири можуть розрахуватися за проїзд безпосередньо в поїздах за технологією, аналогічною київському метрополітену. 

Вартість реалізації проекту склала 480 млн грн. 

"В ході реалізації добудовано до існуючої залізничної інфраструктури близько 4 км шляху, побудована залізнична естакада довжиною 272 м над трасою M03 Київ-Харків. Побудовано дві пасажирські платформи з павільйонами поблизу аеропорту і критий пішохідний перехід від платформ до терміналу D" Борисполя ", – повідомляється на сайті "Укрзалізниці".

В рамках проекту також побудовані два зали очікування з кондиціонерами, телевізорами, розетками, Wi-Fi і зоною для дітей. Вхід в зазначені зони відкритий при наявності квитка на експрес.

Раніше в "Укрзалізниці" оголосили назву експреса, який з'єднає Центральний залізничний вокзал Києва з аеропортом "Бориспіль". Тепер він називається Kyiv Boryspil Express. У голосуванні за чотири дні взяло участь 10 тисяч користувачів Facebook, переміг варіант від жителя Борисполя Євгена Захарова з 3,6 тис. голосів. Йому дадуть приз, але в "Укрзалізниці" поки не уточнили, який саме.

УЗ прогнозує перевозити маршрутом Київ – Міжнародний аеропорт "Бориспіль" близько 3,8 млн пасажирів вже у 2019 році і веде переговори про електрифікацію ділянки шляху з Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

До слова, 25 жовтня на пробному експресі до аеропорту "Бориспіль" вже їздили прем'єр-міністр України Володимир Гройсман і міністр інфраструктури Володимир Омелян. Вони проінспектували завершення будівництва і залишилися задоволені поїздом.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну