УКР РУС
» » У Черкасах скандал: водій маршрутки силою вигнав підлітка з інвалідністю
Всі новини

У Черкасах скандал: водій маршрутки силою вигнав підлітка з інвалідністю

Підлітка з інвалідністю вигнали з автобуса. У Черкасах 15-річний хлопець мав право на пільговий проїзд. Але скористатися цим правом йому не дозволили. Кондуктор запідозрила, що у хлопця фальшивий документ та попросила пасажира вийти з автобуса. Усе супроводжувалося сваркою і штовханиною. З подробицями – далі.


15-річний Богдан Волик зняв на телефон відео, як поїздка в автобусі для нього перетворилася на конфлікт із водієм та кондуктором. Ті запідозрили, що у хлопця фальшиве посвідчення про інвалідність. Пояснює: "Там не написано, що перша група. От саме не написано. Там підкреслено, що по зору. Я з ним їжджу вже більше 5 років".

За словами Богдана, кондуктор попросила його вийти з автобуса, але він відмовився. Після цього між Богданом та водієм розпочався конфлікт. Хлопець каже, його не вперше обвинувачують у брехні, тому навчився відстоювати свої права.

"Водій сказав "зайців возити не будемо", заглушив двигун, вийшов на мене і накинувся битися. Він мене ударив у груди, потім за мене заступився чоловік і його притримав", – згадує Богдан.

Факт побиття водій Олександр Василенко заперечує. Пояснює, що зірвався з місця, бо хлопець поводився агресивно: "Він змусив мене вийти. І я вийшов. І я ніяк до нього геть руки не простягав, нічого . Кондуктор сказала, щоб вийшов і сів за кермо. Я розвернувся, вийшов, сів за кермо, і він мене далі почав знімати".

Кондуктор Любов Власенко додає: "Це спровоковано було. Він так грубо почав до водія, прямо геть підвівся, прямо до нього, щоб це сталося"

Після інциденту з'ясувалося, що посвідчення у Богдана – справжнє. Хлопець отримав інвалідність І групи через втрату зору на лівому оці ще у дитсадку. А 2 роки тому про Богдана Волика говорила вся країна. Тоді він врятував життя двох дівчаток, які тонули у річці. І отримав від Президента Петра Порошенка медаль "За врятоване життя".

В автопідприємстві кажуть: інциденти з пасажирами на маршрутах трапляються щодня. Але 10 років роботи на водія та кондуктора, які опинилися в епіцентрі скандалу, жодних нарікань не було.

"На даний момент водій і кондуктор від виконання своїх обов'язків відсторонені, поки не завершиться увесь цей розгляд. Тре сісти за стіл і поговорити, що там сталося, хто винуватий в цій ситуацій, щоб далі такого не повторювалося", – каже директор АТП "Чарз-авто" Юрій Сущенко.

До з'ясування обставин конфлікту долучилася і міськрада. Там планують зустрітися з учасниками конфлікту. Після цього вирішуватимуть, як покарати перевізника.

Яна Лимаренко, Олександр Коваленко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну