УКР РУС
» » Винуватцем трагедії є Кремль: лідери України вшанували пам'ять жертв голодоморів
Всі новини

Винуватцем трагедії є Кремль: лідери України вшанували пам'ять жертв голодоморів

Кожну третю суботу листопада в Україні проходять національні пам'ятні заходи, присвячені жертвам Голодомору. Лідери держави звернулися до українців із закликом вшанувати їх пам'ять.

Виступив днем раніше, 23 листопада, у Верховній Раді з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів спікер Андрій Парубій заявив, що за задумом організаторів Голодомору фізичне знищення значної частини народу, а також ментальні зміни характеру українців внаслідок страждань повинні були приборкати волелюбний дух українців, утримати його в територіальних межах імперії і в духовному карцері "русского міра".

"У Кремлі добре пам'ятали національний визвольний рух Української революції 1917-1920 років. Його результатом стало створення Української держави і об'єднання всіх українських земель – від Галичини і Закарпаття до Кубані і Слобожанщини, від Криму і Причорномор'я до Полісся і Сіверщини в цілісний і єдиний політичний організм", – підкреслив глава парламенту.

"І тільки розбіжності і чвари між тодішнім керівництвом нації і втома від світової війни держав Європи не дали до кінця завершитися віковічній мрії поколінь українців", - додав спікер.

Так, прем'єр Володимир Гройсман в зверненні до співвітчизників 24 листопада відзначив: "85 років тому керівництво СРСР здійснило геноцид проти українського народу. Мільйони людей стали жертвами голодомору, який штучно створив радянський режим. Цей злочин не має терміну давності".

У свою чергу секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов підкреслив, що "штучний голод в Україні – справжній геноцид українського народу – один з найбільших злочинів кремлівських катів на чолі зі Сталіним".

Глава РНБО зазначив, що "сьогодні на українській землі знову йдуть бойові дії, гинуть кращі сини і дочки нашої країни. І як майже сто років тому, головним винуватцем трагедії є Кремль".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко теж вшанував пам'ять жертв голодоморів і висловив упевненість, що нарешті мільйони невинно загублених душ знайшли вічний спокій

В Україні Голодомор 1932-1933 років визнаний геноцидом, організованим керівництвом ВКП (б) і урядом СРСР шляхом створення штучного масового голоду, який призвів до багатомільйонних людських жертв у сільській місцевості на території Української РСР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці.

Трагічні події забрали, за деякими даними, від 3 до 4,5 мільйонів життів в Україні. Також наводяться дані про 7 мільйонів загиблих, і навіть вони не є остаточними. Найбільше українців загинуло в Київській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Чернігівській, Житомирській, Полтавській, Сумській і Черкаській областях.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну