УКР РУС
» » "Ще один ГРУшник": The Insider і Bellingcat встановили ключового організатора невдалого перевороту в Чорногорії
Всі новини

"Ще один ГРУшник": The Insider і Bellingcat встановили ключового організатора невдалого перевороту в Чорногорії

Журналісти-розслідувачі видань The Insider і Bellingcat встановили особу другого головного організатора невдалого державного перевороту в Чорногорії. Ним виявився співробітник ГРУ Генштабу Росії. Про це повідомляє "НВ".
Як з’ясувалося, російським агентом, який раніше був відомий під іменем "Володимир Попов", виявився співробітник ГРУ Володимир Моісеєв. Утім, саме на прізвище "Попов" йому був виданий закордонний паспорт, і під цим іменем він перебував у розшуку Інтерполу за запитом Чорногорії. 
Ще одним організатором держперевороту в Чорногорії, за даними розслідувачів, був Едуард Широков (справжнє прізвище Шишмаков). Шишмаков був випускником Військово-дипломатичної академії Міноборони РФ (на сленгу ГРУ – Консерваторія), яка спеціалізується на підготовці військових дипломатів (аташе) та співробітників військової розвідки. Моісеєв народився 1980 року в селі Півкіно Курганської області, відслужив в армії і вступив до Тюменського вищого військово-інженерного командного училища, закінчивши його в званні лейтенанта. Потому перебрався до Москви, де пройшов підготовку у військовій частині №48427 (належить спецназу ГРУ (45-й окремий гвардійський розвідувальний ордена Олександра Невського полк спеціального призначення). 2008 року цей полк брав активну участь у російсько-грузинській війні.   До 2015 року Попов-Моісеєв разом із родиною мешкав у військовій частини, на вулиці Матросская тишина. Потім його матеріальне становище значно покращилося. З того часу і по сьогодні Моісеєв з родиною мешкають у московському районі Черемушкі, в сусідньому будинку із підозрюваним в отруєнні Сергія Скрипаля Олександром Мішкіним. Журналісти кажуть, що він був задіяний у розпалюванні сепаратистського конфлікту в Молдові (Придністров’я), а також із незрозумілим завданням перебував у Польщі, Болгарії та Україні. Зокрема, незадовго до краху режиму Віктора Януковича, в січні 2014 року Моісеєв перебував в Одесі.
Згодом ГРУшник вирушив до Молдови, яка саме готувалася підписати договір з ЄС про асоціацію. Російські спецслужби планували організувати там заворушення за "українським сценарієм", спираючись на місцевих сепаратистів. Місцеві ЗМІ інформують, що через це росіянина екстрадували з країни. "Попов" неодноразово бував і в Болгарії. Місцева преса із посиланням на джерела в поліції повідомляла, що телефони з шифрованим зв'язком, якими користувалися чорногорські змовники, були придбані саме у Болгарії. Нарешті, в жовтні 2016 року "Попов" вирушив до Сербії, де тоді відбувалася підготовка невдалого перевороту. Місцевим спецслужбам вдалося сфотографувати "Попова" в момент розмови з колегою з ГРУ Шишмаковим (Широковим). Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну