УКР РУС
» » Шпигунські провали Путіна: смертельні наслідки, конспірологічні версії і наслідки
Всі новини

Шпигунські провали Путіна: смертельні наслідки, конспірологічні версії і наслідки

Раптова смерть начальника Головного управління Генштабу ЗС РФ (раніше ГРУ) – генерала-полковника Ігоря Коробова – дійсно, могла бути пов'язана з різким погіршенням стану здоров'я глави ГРУ після низки гучних провалів спецслужби за межами Російської Федерації. А версія про усунення керівника військової розвідки малоймовірна, але її теж не можна виключати.

Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів військовий експерт Олег Стариков.

"І смерть начальника Головного управління Генштабу ЗС РФ генерал-полковника Ігоря Сергуня, і смерть Коробова могла настати в результаті внутрішньої перевтоми і втоми людини, яка виконує завдання / спецоперації, але при цьому чудово розуміє, що це йде врозріз з її внутрішніми переконаннями. Ми прекрасно розуміємо, що військовий "не повинен думати", але якщо надійшов наказ – він зобов'язаний його виконувати. Наприклад, якщо говорити про Україну, то у РФ є установка, що ми для росіян нібито "брати", "слов'яни", "братський народ "," одна віра "і т.д. Але не всі їхні спецоперації були без людських жертв. З урахуванням такого внутрішнього напруження і внутрішнього конфлікту цей офіцер розуміє, що робити щось незаконне можна, але треба ж виконувати наказ у рамках завдання / спецоперації. Це і призводить до психологічної втоми, "вигоряння", постійних неврозів і т.д. ", – пояснив він.

Як нагадав Стариков, генерал-полковник Сергун, за офіційною версією РФ, помер в Підмосков'ї, але насправді помер в Лівії. Там у Росії є база ГРУшників (знаходиться там ще з часів СРСР), де розвідники проводять зустрічі з представниками інших російських спецслужб, і відпочивають.

"Ймовірно, там Сергун зловживав (спиртним, – Авт.), і у нього не витримало серце. Те ж могло статися і з Коробовим. Як генерал-полковник може мати погане здоров'я ?! У Росії проходження військово-лікарської комісії є обов'язковим . У них обов'язкова здача тестів на фізичну підготовку. Це не те, як у нас деякі генерали товстенькі ходять і ні разу не підтягувалися. У РФ з цим – жорстко. Тому що, по-перше, ГРУшники – спецназівці. По-друге, вони повинні дуже серйозно займатися фізпідготовкою. По-третє, якщо офіцер здає нормативи військово-спортивного комплексу, до його посадового окладу додають відчутне грошове нарахування. Вони всі пройшли Грузію, Україну, Сирію та інші "гарячі точки". Весь генералітет у них не в кабінетах сидить, вони їздять і воюють. Тобто, повинні бути фізично підготовленими. Тому Коробов не міг бути хворим, як написали, і нібито помер від тривалої хвороби. у нього міг статися інсульт чи інфаркт, знову ж таки, через внутрішній конфлікт у голові, дуже велике навантаження, наслідки викриттів, які пішли після замаху на Скрипалів і т.д. ", – сказав військовий експерт.

Стариков додав, що викриття ГРУшників Чепіги та Мішкіна було серйозним ударом по російській розвідці, і в підсумку навіть Путін втрутився в ситуацію, змусивши спецагентів, які "засвітилися", дати скандальне інтерв'ю.

"А розмова в кабінеті верховного головнокомандувача, коли є такі" проколи ", дуже строга. Як мені розповідали, за радянських часів, коли заходили до генсека, (наприклад, до Леоніда Брежнєва), офіцери перед прийомом пили стакан коньяку, щоб не померти. Це підтверджували в своїх мемуарах деякі генерали і командувачі. Проколи і недоробки і привели до того, що у Коробова серце не витримало, і він помер. Не думаю, що це була ліквідація, хоча цього виключати не можна. Вважаю, що людей, які призначалися на такі посади , навіть при Сталіні ніхто не знищував. Їх не ліквідують. Тому що вони мовчать і ніколи в житті нічого нікому не скажуть. Як писав Віктор Суворов, ГРУ – акваріум, ти з нього не можеш вийти, якщо туди потрапив. Чому ж вони і Скрипаля отруїли, показали всім: якщо ти зрадиш, тебе вб'ють. В цьому і сенс спецслужби, мовляв, якщо ти відкриєш рот, тебе усунуть. Вбивати Коробова через те, що він щось знав, це – дурість повна ", – аргументував експерт.

Дещо іншої думки дотримується експерт з питань безпеки, ветеран української зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан. За його словами, якраз дуже і дивним виглядає, що близько десяти високопоставлених офіцерів російських військових відомств і спецслужб, незважаючи на підготовку і стресостійкість, з початку агресії РФ проти України періодично вмирали саме після гучних скандалів, викриттів і проколів.

"Путін взяв на озброєння стратегію двох диктаторів ХХ століття – Гітлера і Сталіна, – яку впроваджує як у внутрішній політиці Росії, так і за кордоном. У тому числі це стосується і агресивної зовнішньої політики. Одним з основних постулатів Сталіна, як відомо, було: є людина – є проблема, а немає людини – немає проблеми. Як ми спостерігали протягом останніх кількох років, ФСБ і військова розвідка РФ перетворилися фактично в державні терористичні організації, які здійснюють найбільш брутальні акції як усередині РФ, так і за кордоном. Це стосується і України, і Сирії, і Британії, і Нідерландів і т.д. ", – зазначив він нам у контексті раптової смерті начальника військової розвідки Коробова, вважаючи смерть генерал-полковника все-таки ліквідацією.

Богдан при цьому уточнив, що, швидше за все, Коробова могли усунути російські спецслужби через потенційну загрозу, яка могла від нього виходити в процесах, які почалися щодо злочинів путінського режиму і військової агресії в Україні, а також в інших країнах світу.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну