УКР РУС
Всі новини

Порошенко пояснив, що дасть Україні членство в ЄС і НАТО

Президент Петро Порошенко назвав важливим кроком на шляху України до ЄС і НАТО ухвалення Верховною Радою в першому читанні законопроекту про зміни до Конституції щодо євроінтеграційного і євроатлантичного курсів країни. Він розповів студентам Київського національного торгово-економічного університету, що дасть Україні приєднання до ЄС і НАТО. 

Він нагадав, що 70% українців підтримують вступ України до Європейського Союзу і 54% – до НАТО. В Альянс Україна йде не з простягнутою рукою, а як партнер по забезпеченню безпеки, адже українська армія, створена за п'ять років, зараз є однією з десяти найсильніших на континенті. Також президент пояснив, що отримає від такого союзу Україна.

"Я вам дуже легко можу відповісти, що отримає країна. Перше – безпеку. Захист. Молоді не потрібно буде кидати навчання, кидати роботу, кидати сім'ю і йти на фронт. НАТО – в першу чергу це інструмент колективної безпеки. Економіка отримає нові інвестиції. Коли для інвестора вже не стоїть питання безпеки його інвестицій, прийдуть нові інвестиції, нове високотехнологічне обладнання і нові високооплачувані робочі місця. Бюджет за рахунок цього буде кардинально збільшений. Платіжний баланс і валюта стануть міцнішими. Ефективність дій наших Збройних сил буде значно підвищена", – розповів Порошенко.

Також голова держави пояснив студентам, що гібридна агресія Росії не обмежується лише бойовими діями на сході України.

"Гібридна війна, яку веде проти нас Російська Федерація, означає не тільки наступ на фронті, не тільки терористичні атаки терористів, підготовлених в таборах Бєлгорода, Курська, Ростова. А це означає підрив України з середини п'ятою колоною, гасло якої: "Зрада, все пропало, нічого не зроблено", – підкреслив президент.

Раніше президент розповідав, що мріє про вступ України до Європейського Союзу і НАТО до 2030 року. При цьому постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчінсон заявила, що в НАТО усвідомлюють, що реакція Російської Федерації на приєднання України до Альянсу не буде позитивною. 

У свою чергу генсек Альянсу Єнс Столтенберг пояснював, що наблизить Україну до НАТО. Він також нагадав, що країни-члени Альянсу продовжують надавати підтримку Україні, надаючи експертів, фахівців та обладнання.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну