УКР РУС
» » Голодомори в Україні вчинили нелюди: Порошенко звернувся до українців
Всі новини

Голодомори в Україні вчинили нелюди: Порошенко звернувся до українців

Президент Петро Порошенко звернувся до українців напередодні 85-ї річниці Дня пам'яті жертв Голодоморів. Він нагадав, що проти України в XX столітті комуністичні режими вчинили низку злочинів. Про це йдеться в зверненні на сайті глави держави.

"Цей день спонукає нас ще раз подивитися просто в очі жахливій правді: голодомори в Україні були штучними, вчинені людьми проти людей. Точніше – нелюдами проти людей. Голодомор 1932-1933 років, голодомори 1921-1922 та 1946-1947 років, політичні репресії, депортації – це далеко не повний перелік злочинів, вчинених тоталітарним комуністичним режимом на українських землях", – заявив він.

За його словами, цивілізований світ зробив і робить все можливе, щоб гірка, але така необхідна правда історичних фактів про ті страшні події була оприлюднена, а злочини тоталітарного режиму отримали належну історичну та правову оцінку.

"Це потрібно сьогодні нам – тим, хто захищає від російської агресії свою територію і демократичні цінності. Захищає від нащадків тих, хто сме і організував ті злочини проти нашого народу. Від країни, де зараз виправдовують Сталіна і його поплічників. Це потрібно світовій спільноті сьогодні і в майбутньому – для того, щоб розпізнати зло і ніколи більше не допустити злочинів проти людства", - підкреслив Порошенко.

Глава держави закликав українців у світі в День пам'яті жертв Голодоморів запалити свічку і вшанувати хвилиною мовчання мільйони загиблих.

В Україні Голодомор 1932-1933 років визнано геноцидом, організованим керівництвом ВКП (б) і урядом СРСР шляхом створення штучного масового голоду, який призвів до багатомільйонних людських жертв у сільській місцевості на території Української РСР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці.

Трагічні події забрали, за деякими даними, від 3 до 4,5 мільйонів життів в Україні. Також наводяться дані про 7 мільйонів загиблих, і навіть вони не є остаточними. Найбільше українців загинуло в Київській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Чернігівській, Житомирській, Полтавській, Сумській і Черкаській областях.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну