УКР РУС
Всі новини

Рада змінила Бюджетний кодекс України

Верховна Рада України ухвалила зміни до Бюджетного кодексу, які нормують відносини між державним і місцевими бюджетами для цілей формування державного бюджету на 2019 рік.

За ухвалення законопроекту № 9084 у другому читанні і в цілому з низкою поправок, озвучених під стенограму, проголосували 243 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів. Законопроект необхідний для ухвалення державного бюджету на 2019 рік.

Бюджетні зміни стосуються, зокрема, можливості здійснення зовнішніх запозичень, державних і місцевих гарантій та фінансування деяких пільг.

Так, обласні ради зможуть здійснювати зовнішні запозичення. Державні та місцеві гарантії не зможуть отримати підприємства, які не повернули кредити або мають борг перед банком або державою. Обласні ради, як і місцеві, зможуть надавати місцеві гарантії.

Також Мінфін не зможе скоротити або не профінансувати витрати на державні гарантії медичних послуг. А фінансування пільг постраждалим учасникам Революції Переваги відбуватиметься з місцевих бюджетів.

Після провального голосування за законопроект і перерви в засіданні, в ході якого профільний комітет проводив консультації з депутатами, представник комітету оголосив нове рішення комітету: ухвалити законопроект 9084 у другому читанні і в цілому як закон з урахуванням викладених у порівняльній таблиці прийнятих поправок, але при цьому врахувати поправки 39, 151 і 161, раніше відхилені комітетом, і відхилити поправки 165 і 180.

Рішення комітету не знайшло підтримки депутатів, тому після консультацій з головами фракцій у сесійній залі з'явилася нова пропозиція: ухвалити законопроект 9084 у другому читанні і в цілому як закон з урахуванням викладених у порівняльній таблиці прийнятих поправок, але при цьому врахувати поправки 39, 151 і 161, а також поправку 165 в озвученій під стенограму редакції. Це рішення підтримали депутати.

Як повідомлялося, Верховна Рада сьогодні, 22 листопада, розгляне в другому читанні доопрацьований проект державного бюджету України на 2019 рік.

Проект бюджету передбачає доходи в розмірі 1,026 трлн грн, витрати – 1,112 трлн грн, граничний обсяг дефіциту на рівні 89,989 млрд грн, або 2,3% ВВП. Проект заснований на макроекономічному прогнозі з ростом реального ВВП на 3% при інфляції 7,4%.

Доходи зведеного бюджету планується збільшити на 18,1 млрд грн – до 1,31 трлн гривень. Це буде можливо завдяки змінам до Податкового кодексу, які Рада вже ухвалила в першому читанні. Нововведення передбачають підвищення деяких податків і введення ліміту на посилки. Також враховуються наслідки ухвалення законів про розмитнення авто.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну