УКР РУС
» » Wizz Air в 2019 році розмістить в Україні десять літаків – Омелян
Всі новини

Wizz Air в 2019 році розмістить в Україні десять літаків – Омелян

Угорський лоу-кост Wizz Air планує відкрити українську дочірню компанію "Візз Ейр Україна" і розмістити в Україні флот з 10 літаків, написав на своїй сторінці у Facebook міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"В 2019-му ми створюємо "Візз Ейр Україна" з флотом з 10 літаків української реєстрації, сплатою податків і створенням сотень нових високооплачуваних робочих місць в Україні. Протягом трьох-п'яти років цей флот подвоїться. Будемо працювати на внутрішніх і міжнародних авіарейсах за лоукост-цінами", – розповів Омелян.

Мініст також повідомив, що Wizz Air відзначили прозорість українського авіаринку, зростання економіки і авіаперевезень, а також здорове конкурентне середовище на ринку авіаперевезень в країні.

Wizz Air планує відновити роботу української дочки "Візз Ейр Україна" в 2019 році, а також до 2025 року інвестувати 2,5 млрд доларів для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 і Airbus A321.

Як відомо, Wizz Air виконала свій перший міжнародний рейс із Києва до Лондона в 2008 році. Однак в 2015 році Wizz Air закрив українську авіакомпанію "Візз Ейр Україна" і різко скоротив кількість рейсів з країни. Українські рейси перевели на обслуговування угорської "дочкою" лоукостера.

"Це пов'язано з нестабільністю в Східній Україні, девальвацією і нестабільністю місцевої валюти", – пояснювали в авіакомпанії таке рішення.

У 2016 році стало відомо про відновлення польотів компанії в/з Києва. Так, в листопаді Wizz Air почав виконувати польоти за двома новими маршрутами з Києва в Ганновер (Німеччина) і Вроцлав (Польща). Крім того, Wizz Air оголосила про запуск нового маршруту з Києва до Братислави. Однак навіть у 2017 році Wizz Air відмовлялася відновити роботу "української дочки".

В цілому Wizz Air виконує рейси за більше ніж 600 маршрутами з 25 баз, поєднуючи 141 напрямок в 44 країнах. Флот авіакомпанії складається з 104 літаків Airbus A320 і A321.

Нагадаємо, конкурент Wizz Air на українському ринку лоукостер Ryanair також розширює присутність в Україні і відкриє п'ять нових напрямків. При цьому, як заявляв президент України Петро Порошенко, за кілька років Ryanair перевезе 10% населення України.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну