УКР РУС
Всі новини

Україна закликала реформувати Раду Безпеки ООН

Радбез ООН в нинішньому вигляді не може гарантувати мир і безпеку в сучасних конфліктах і мусить бути по-справжньому реформований, інакше люди продовжать гинути через безсилля цього впливового механізму ООН.

З такою заявою виступив радник Постійного представництва України при ООН Едуард Фесько на засіданні Генасамблеї ООН, передає Укрінформ.

"Очевидно для всіх, що Рада Безпеки в її нинішньому вигляді погано підходить для ефективного вирішення проблем XXI століття", – підкреслив Фесько.

Представник України підкреслив, що поки ООН відкладає реформу Радбезу, "гинуть люди просто тому, що нинішня Рада безсила їм допомогти". Досвід членства України в РБ ООН 2016-2017 років, на думку дипломата, "тільки зміцнив нашу впевненість, що без справжньої реформи Рада буде приречена втратити свої актуальність і позиції" в ширшому міжнародному контексті.

Фесько підкреслив, що перед початком нового раунду консультацій у форматі міжурядових переговорів України в черговий раз заявляє про свою відкритість для обговорення всіх прогресивних варіантів і нових підходів реформи РБ ООН, спрямованих на раціоналізацію і результат. У зв'язку з цим він окреслив два аспекти, на які акцентує увагу Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Клімкін наголосив на необхідності реформування ООН

"По-перше, це представництво в Східноєвропейській регіональній групі. Для нас важливо, щоб в категорії обраних членів було надано не менше одного додаткового місця", – підкреслив український дипломат.

По-друге, на його думку, існує необхідність "переглянути роль вето в роботі Ради Безпеки", і це питання є одним з найпріоритетніших.

"Коли постійний член Ради Безпеки є учасником конфлікту, щодо якого Рада Безпеки має намір ухвалити рішення, право вето стає прямою перешкодою і перешкодою для того, щоб Рада виконала свою головну місію для підтримки міжнародного миру і безпеки", – зазначив український дипломат.

Фесько висловив надію, що держави-члени ООН вже цього року зможуть досягти спільної мети щодо реформування Ради Безпеки ООН.

Раніше повідомлялося, що США, Німеччина, Великобританія, Канада, Японія, а також ще 137 країн заявили в Декларації на підтримку реформи ООН про свою допомогу в здійсненні конкретних змін у системі Всесвітньої організації і закликали її главу Антоніу Гутерреша очолити реформу.

На думку Гутерреша, реформа мусить включати в себе спрощення процедур і децентралізацію процесу ухвалення рішень, підвищення прозорості та ефективності ведення справ в ООН. Також генсек ООН згадав серед інших цілей реформи зміцнення гендерної рівності в структурі ООН і захист осіб, які інформують про різні проблеми.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну