УКР РУС
» » Власники авто на єврономерах знову зібралися під Радою: чого вимагають
Всі новини

Власники авто на єврономерах знову зібралися під Радою: чого вимагають

Водії авто з іноземною реєстрацією протестують у кількох регіонах України. З самого ранку вони блокують кілька автомагістралей. У Києві учасники руху "Автоєвросила" вийшла під стіни Верховної Ради. Вимагають не підписувати, зокрема, законопроект, щодо розмитнення автівок, який парламент ухвалив тиждень тому. Пікетувальники переконують, що нові правила розмитнення авто з іноземною реєстрацією є несправедливими. На акції протесту присутній і кореспондент "5 каналу" Петро Троць.


На вулиці Грушевського учасники акції спочатку не блокували проїзд, а вишикували автівки вздовж паркувальної смуги. Проте згодом поліція перекрила ділянку, де стоять намети з їжею та чаєм для учасників акції. В результаті, власники авто на іноземній реєстрації заблокували рух столичного громадського транспорту.

"Від Верховної Ради ми вимагаємо ухвалення справедливих законів щодо розмитненню. Нещодавно Рада прийняла два законопроекти, які зробили цю ситуацію несправедливою. Вони зробили так, що ці автомобілі 2017-18 років будуть розмитнюватися за 40%, тобто це "Мерседеси", "Лексуси" і тд, а автомобілі, які дійсно доступні за 1-3 тис. євро будуть розмитнюватися в діапазоні від 100, до 200%. Ми попросили в нардепів прибрати коефіцієнт віку, який змушує автомобілістів платити ці 200%", – пояснив учасник акції Олександр Чернявський.

Протестувальники планують чекати початку засідання Верховної Ради і сподіваюся, що депутати прислухаються до їхніх вимог. А в протилежному випадку – обіцяють йти до Адміністрації Президента з вимогою не підписувати ухвалений парламентом закон.

Нагадаємо, 8 листопада Рада ухвалила закон про спрощення розмитнення авто на єврономерах та нові суворі штрафи за "євробляхи". Рішення парламентарів мітингувальникам-"євробляхерам" не сподобалися. Власники авто на іноземній реєстрації обурилися, що у формулу нарахування податку законотворці внесли вік машини. Також нарікають, що запропоновані знижки на розмитнення – неістотні. 

В результаті, керівник організації "Авто Євро Сила" Олег Ярошевич, який є координатором акції протесту в урядовому кварталі, спалив свій Range Rover.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну