УКР РУС
» » В Японії заарештували главу Nissan і Renault: головні події дня в Україні і світі
Всі новини

В Японії заарештували главу Nissan і Renault: головні події дня в Україні і світі


СУСПІЛЬСТВО

16 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій українські військовослужбовці не постраждали, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

Відбудеться в грудні 2018 року об'єднавчий собор українських православних церков. Як повідомила прес-служба Вселенського патріархату, Константинополь підтверджує своє рішення надати томос про автокефалію православної церкви в Україні. Точна дата буде названа в ході засідання Синоду Вселенського патріархату 27-29 листопада.

Видано 1 435 е-ліцензій за 10 місяців поточного року фізособам, за цей період населення вивело за кордон 30,79 млн доларів. У вересні була видана 181 ліцензія, виведено 3,443 млн, в жовтні – 209 ліцензій і 4,508 млн доларів відповідно. НБУ з 3 липня 2017 року розпочав видавати електронні індивідуальні валютні ліцензії фізособам на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій.

2109 надзвичайних подій, які зажадали реагування підрозділів ДСНС з виїздом до місця їх виникнення, зареєстровано на минулому тижні. В результаті вжитих заходів врятовано 107 осіб.

20-21 листопада в столиці можливе включення систем оповіщення населення, але проходити воно буде на певних об'єктах і в рамках навчання, тому жителям ніяких дій виконувати не потрібно. Про це заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

Перший конкурс на 58 міжобласних автобусних маршрутів оголосило Міністерство інфраструктури. Проходити він буде за новими, прозорими правилами і за заявницьким принципом.

Знизила на 294,3 млн куб. м Україна з початку сезону відбору газу з підземних сховищ, що стартував 7 листопада, і по 17 листопада запаси в них – з 17 млрд 194,96 млн куб. м до 16 млрд 900,66 млн куб. м, свідчать дані АТ "Укртрансгаз".

ЕКОНОМІКА

Послабив на 1 копійку до 27,76 гривень за долар національну валюту Національний банк на 20 листопада в порівнянні з попереднім банківським днем, 19 листопада.

Приблизно в 14 млрд дол. оцінюється вартість української газотранспортної системи. Про це заявив глава Нафтогазу Андрій Коболєв.

Проведено 2137 перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють продаж технічно складних побутових товарів, органами ДФС станом на 1 листопада. Їм донараховано 12,1 млн грн штрафних санкцій за недотримання законодавчих вимог при проведенні розрахункових операцій. Найчастіше порушували вимоги щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій – 1530 випадків. За даними ДФС, станом на 1 січня 2018 року в Україні було близько 7 тис. суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

15,5 млн тонн зерна з початку 2018/19 МР і станом на 14 листопада Україна експортувала, що на 3,5% більше, ніж за аналогічний період минулого сезону.

Становить 9% у річному вираженні зростання виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в січні-вересні. При цьому сільськогосподарські підприємства збільшили виробництво на 15%, а господарства населення – на 2%. Падіння виробництва сільськогосподарської продукції в Україні в 2017 році склало 2,7% в порівнянні з 2016 роком. Зокрема, сільськогосподарські підприємства скоротили виробництво на 3,9%, а населення – на 1,2%.

Скоротяться на 20% площі під буряком у 2019 році, а цукрових заводів закриється ще більше. Такий прогноз зробили в асоціації "Укрцукор". При нинішніх цінах на цукор і подорожчанні ресурсів виробництва вирощувати буряк стає все менш вигідно.

Зросли на 10,2% в річному вираженні доходи найбільших підприємств за січень-вересень – до 3,616 трлн грн, повідомив Офіс найбільших платників податків. Ці підприємства задекларували 55 млрд грн податку на прибуток, що на 16% вище фактичних нарахувань за аналогічний період минулого року.

Завершив ліквідацію Ерде Банку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Ліквідація банку вважається юридично завершеною.

7 млрд 852,264 млн куб. м природного газу на загальну суму 2 млрд 274,564 млн дол. імпортувала Україна в січні-вересні. Середня ціна імпортованого газу у вересні склала 320 дол. за 1 тис. куб. м проти 293,9 – в серпні, 309,1 – в липні, 267,4 – червні, 263,5 – травні, 310,8 – квітні, $ 78,7 – березні, 261,1 – лютому і 279,4 – січні.

СВІТ

Не менш 80 людей вже загинули в американському штаті Каліфорнія в результаті масштабних лісових пожеж, що тривають кілька тижнів, ще понад 1200 вважаються зниклими безвісти. В цілому пожежі охопили більше тисячі квадратних кілометрів.

В Японії заарештували главу компанії Nissan і Renault Карлоса Гона. Японський автомобілебудівний концерн Nissan Motor запропонує звільнити Гона з посади голови ради директорів на наступному засіданні ради. Також компанія підтвердила, що Гон використовував Nissan Motor в особистих цілях. Компанія також має намір вимагати арешту директора Грега Келлі, який допомагав приховувати дані про доходи. Також в прокуратурі повідомили про арешт голови ради директорів.

"Газпром" добудував підводну частину газопроводу "Турецький потік" – дві нитки загальною протяжністю 1820 км проходять по дну Чорного моря з Росії до Туреччини. Ввести "газопровід в експлуатацію планується в кінці 2019 року.

Скоротила прогноз очікуваного глобального профіциту цукру в 2018/2019 маркетинговому році (вересень-серпень, МГ) Міжнародна організація по цукру (ISO), скоротивши прогнози виробництва цукру в Бразилії, Індії, Пакистані та ЄС. У своєму квартальному звіті вона прогнозує, що в 2018-2019 рр. глобальний профіцит складе 2,17 млн т цукру в порівнянні з серпневим прогнозом надлишку в 6,75 млн т.

Пожертвував 1,8 млрд дол. колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг університету Джона Хопкінса для надання допомоги малозабезпеченим студентам. Він висловив надію, що його подарунок, який вважається найбільшим приватним пожертвуванням у даний час, дозволить університету значно розширити свої пакети допомоги студентам і усуне необхідність в отриманні ними кредитів. Сам М.Блумберг закінчив університет Джона Хопкінса в 1964 році. Йому вдалося вступити до вузу завдяки студентському кредиту і підробіткам.

Компанія Apple скоротила замовлення на виробництво всіх трьох новітніх моделей смартфонів (iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR). Особливо різким стало скорочення замовлень на iPhone XR – компанія урізала плани з виробництва бюджетної нової моделі на третину від спочатку запланованих 70 млн пристроїв.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну