УКР РУС
Всі новини

У МЗС прокоментували реакцію Угорщини на виклик посла

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар назвав інформацію МЗС Угорщини про виклик угорського посла "відвертою брехнею, яка переповнила чашу дипломатичного терпіння".

16 листопада МЗС України викликало посла Угорщини і висловило рішучий протест через заяви прем'єр-міністра Віктора Орбана про неможливість домовленостей з чинним політичним керівництвом України. Будапешт спростував інформацію про виклик посла, заявивши, що переговори відбулися "за ініціативи Угорщини".

Боднар, коментуючи спростування МЗС Угорщини, пояснив, що посол Іштван Ійдярто був запрошений в МЗС України директором профільного департаменту для демаршу, а те, що "посол попередньо сам просився на зустріч, не впливає ані на зміст, ані на форму демаршу".

За словами українського дипломата, послу Угорщини було висловлено рішучий протест у зв'язку з деструктивними заявами керівництва Угорщини та відзначена неприпустимість втручання у внутрішні справи України, в тому числі у виборчий процес.

Боднар зазначив, що реакція посла була адекватною і без згадок про "утиски угорців на Закарпатті". Під час розмови було запропоновано сконцентрувати взаємодію на практичних взаємовигідних напрямках.

У той же час наступні заяви Будапешта дипломат назвав "методами кремлівської пропаганди".

"Останнім часом дії і заяви угорської сторони все більше нагадують стиль Кремля. То угорський прем'єр синхронно з Москвою декларує відмову від контактів з українською владою, то угорська дипломатія переходить на рейки маніпуляцій і перекручувань", – підкреслив представник МЗС України.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що готовий працювати з будь-якою владою України, яка визначиться після майбутніх виборів. Він вважає саме Київ винним у тому, що не вдається врегулювати конфлікт між країнами, але готовий домовлятися з будь-яким українським керівництвом.

У свою чергу, прес-секретар президента України Петра Порошенка – Святослав Цеголко – заявив на своїй сторінці в Facebook, що заяви Путіна про майбутні вибори в Україні є явним прикладом його втручання у виборчий процес в нашій країні, не дивлячись на те, що кампанія ще навіть не розпочалася.

Відзначимо, президентські вибори в Україні відбудуться через кілька місяців, але вже зараз Москва повним ходом просуває "своїх" кандидатів. В Україні від експертів до президента не раз заявляли, що знають про плани Кремля і навіть про те, як російські спецслужби збираються діяти. У свою чергу експерти розповіли сайту "Сегодня", яких "сюрпризів" чекати від путінської Росії.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну