УКР РУС
» » Турецький міністр припустив, що тіло журналіста Хашкаджі могли вивезти у валізах
Всі новини

Турецький міністр припустив, що тіло журналіста Хашкаджі могли вивезти у валізах

Тіло розчленованого журналіста The Washington Post (WP) Джамаля Хашкаджі, зниклого після відвідування генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі, могли вивезти з країни у валізах. Про це під час виступу на форумі міжнародної безпеки в Канаді заявив міністр національної оборони Туреччини Гулусі Акар, інформує видання Yeni Safak, пише 112.ua. "У цьому разі можна говорити про різні можливості. По-перше, вони (оперативники – ред.) залишили Туреччину через три-чотири години після вбивства. Вони, можливо, таємно провезли тіло розчленованого журналіста Хашкаджі у валізах – без проблем завдяки їхньому дипломатичному імунітету", – сказав Гулусі Акар. Раніше повідомлялося, що в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі виявили сліди кислоти, яку могли використовувати для розчинення останків Хашкаджі. Також повідомлялося про те, що зниклий саудівський журналіст був розчленований, трохи пізніше – що тіло вбитого журналіста знайшли в колодязі на території резиденції саудівського генконсула. 2 жовтня 2018 року саудівський журналіст та колишній радник багатьох урядовців Ер-Ріяду Джамаль Хашкаджі вирушив до свого посольства у Стамбулі за документами про розлучення. Утім, так і не повернувся.
За версією слідства, Джамаль Хашкаджі випадково загинув під час бійки. 18 підозрюваних у цій справі вже арештували. У зв'язку зі скандальним вбивством у відставку відправили заступника глави саудівської розвідки Ахмада Ассірі та королівського радника Сауда аль-Катані.
Чоловік був суворим критиком офіційної влади Саудівської Аравії. Офіційна Анкара запідозрила Ер-Ріяд у вбивстві журналіста і навіть провела обшуки у дипустанові та резиденції посла. Водночас Саудівська Аравія свою причетність до зникнення Хашкаджі до цього категорично запередчувала. За однією з версій слідства журналіста вбили та розчленували. Потім вивезли з території посольства. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну