УКР РУС
Всі новини

ЦРУ визначило імовірного вбивцю журналіста Хашкаджи

Центральне розвідувальне управління у США дійшло висновку, що вбити журналіста Джамаля Хашкаджи у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд. Відтак усі заяви саудівської влади про те, що вона взагалі не має стосунку до цього злочину спростовуються, повідомляє The Washington Post. ЦРУ дослідила кілька джерел, зокрема телефонний дзвінок брата спадкоємного принца Халіда бен Сальмана (посла Саудівської Аравії у Сполучених Штатах), який він робив Джамалю Хашкаджи. Цей дзвінок перехопила розвідка США. Халід сказав журналісту, що той має з'явитися у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі, щоб отримати документи, і запевняв його в тому, що це безпечно. Видання зазначає, що Халід зробив дзвінок на прохання свого брата. Водночас, Халід бін Салман заявив, що ніколи не розмовляв із Джамалем Хашкаджи. "Як ми вже сказали Washington Post, останній мій із ним контакт був у текстовому форматі 26 жовтня 2017 року. Я ніколи не говорив із ним по телефону та не закликав їхати до Туреччини", – заявив Халід.
Як повідомляв 5.UA, за версією слідства, Джамаль Хашкаджі випадково загинув під час бійки. 18 підозрюваних у цій справі вже арештували. У зв'язку зі скандальним вбивством у відставку відправили заступника глави саудівської розвідки Ахмада Ассірі та королівського радника Сауда аль-Катані.
Чоловік був суворим критиком офіційної влади Саудівської Аравії. Офіційна Анкара запідозрила Ер-Ріяд у вбивстві журналіста і навіть провела обшуки у дипустанові та резиденції посла. Водночас Саудівська Аравія свою причетність до зникнення Хашкаджі до цього категорично запередчувала. За однією з версій слідства журналіста вбили та розчленували. Потім вивезли з території посольства. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну