УКР РУС
» » У Росії немає сил і засобів для масштабних бойових дій проти України – експерт
Всі новини

У Росії немає сил і засобів для масштабних бойових дій проти України – експерт

Росія після нелегітимних "виборів" на окупованих територіях Донбасу зараз в більшій мірі робить ставку на політичну, ніж на військову складову у вирішенні проблеми конфлікту на сході України. У той же час можливі нові збройні провокації з боку бойовиків, проте без якихось широкомасштабних військових операцій РФ проти України.

Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

"Напередодні "виборів" в самопроголошених "республіках" було певне загострення в районі проведення операції Об'єднаних сил. Тільки завдяки протидії українських військовослужбовців, які провели ряд успішних операцій по відсічі посяганням з боку проросійських бойовиків і терористів, вдалося більш-менш забезпечити стабільність ситуації в Україні. На тлі загострення ситуації ватажки "республік" намагалися цементувати населення в ОРДЛО навколо ідеї того, що саме ці ватажки – Денис Пушилін і Леонід Пасічник – зможуть бути тими самими "лідерами", за якими повинні йти люди на окупованих територіях. Що стосується подальшого можливого розвитку подій, то ми пам'ятаємо, що в зимовий період встановлюється певне затишшя в районах проведення ООС, але це не означає, що там буде спокій і бойовики не будуть вдаватися до провокацій", – пояснив експерт.

При цьому, за його словами, провокацій з боку окупантів і втрат у ЗСУ не уникнути. Однак експерт виключає розгортання з подачі Росії широкомасштабних бойових дій на Донбасі чи навіть на решті частини України.

"З боку РФ не йдеться про те, щоб проводити якісь широкомасштабні операції. На сьогодні у Кремля немає ні сил, ні коштів для реалізації таких планів. Але підтримка конфлікту на сході України в тліючому стані буде входити в плани Кремля щодо нашої країни, оскільки президент РФ Володимир Путін неодноразово заявляв, що "Росія грає в довгу". І цей процес буде тривати до виборів президента України і українського парламенту в 2019 році. Саме таким чином з метою підтримки напруги на Сході України Росія буде вдаватися до провокацій. Але знову-таки, ключова ставка, яку Путін робить по відношенню до України, – реванш проросійських сил під час виборів президента (що малоймовірно), а ось під час виборів до Верховної Ради – так", – сказав він, додавши, що при такому сценарії в парламент можуть обратися політики-реваншисти, яких підтримує РФ.

Раніше в коментарі сайту "Сегодня" політолог Олександр Палій пояснював, що стратегія Путіна по легалізації фейкових виборів в ОРДЛО пов'язана з планами Кремля повернути окуповані території Донбасу назад до складу України, але зі своїми підконтрольними призначенцями - Пушиліним і Пасічником. Причому одночасно Кремль робить ставку на реванш в Україні після виборів.

У свою чергу, як прогнозував нам координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець, після проведення фейкових виборів в ОРДЛО на окупованому Донбасі, поблизу лінії зіткнення, на українсько-російському кордоні і в українському тилу може загостритися ситуація з ескалацією бойових дій і збройних провокацій.

Нагадаємо, 11 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулись незаконні вибори бойовиків, організовані Москвою. Окупанти не соромилися будь-яких методів, щоб заманити на "виборчі дільниці" людей: продавали продукти зі знижками; біля багатьох шкіл, технікумів проходили ярмарки; поруч з дільницями стояли палатки, де розігрувалися призи. На території установ, де проходили псевдовибори, чергували люди у військовій формі зі зброєю.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну