УКР РУС
» » Бум квартирних крадіжок у Києві: чому кількість злочинів стрімко зростає
Всі новини

Бум квартирних крадіжок у Києві: чому кількість злочинів стрімко зростає

При цьому розкрити змогли лише 525 злочинів. І додають – містяни нерідко самі провокують злодіїв. Встановлюють ненадійні двері та замки і хизуються світлинами подорожей у соцмережах. Як можна уберегти свою оселю від небажаних гостей – розкаже Наталка Юрчук.


"Квартира була повністю перевернута, речі практично вивалилися на підлогу під'їзду. Обікрали мою квартиру. Це спалахи (фототехніка – 5.UA), це картки, це ноутбук", – пригадує жертва квартирних грабіжників Наталія.

До квартири фотографа Наталії "квартирники" вдерлися два місяці тому. Тоді жінка була у відпустці. І це попри те, що житловий комплекс, в якому мешкає Наталія, охороняється. Її сусідка – Олеся Тіджаніно – у минулому правоохоронниця. Розповідає: квартирні крадіжки тут ледве не щодня. Деякі злодії вистежують своїх жертв, орендуючи тут оселю. Місяць тому завітали і до жінки "на гостину".

"У мене є зброя, на яку є дозвіл. Коли чоловік потрапив під приціл, він сказав, що приніс мені ключі від господині квартири. Я запитала: як би ви закрили б за собою двері. Він не відповів", – розповідає мешканка житлового комплексу Олеся.

Під прицілом грабіжників і помешкання урядників. Кілька місяців тому непереливки було першому заступнику міністра економічного розвитку Максиму Нефьодову. Злодії не стали ламати дорогі замки, а пробралися до квартири у середмісті, розбивши вікно балкону. Пожвавлення серед крадіїв відчула на собі і зіркова тренерка Аніта Луценко. Доки вона відпочивала за кордоном, з елітного будинку на Виноградарі винесли всі коштовності та навіть взуття чоловіка.

Як працюють злодії-професіонали, не з чуток знає у минулому "домушник" зі стажем. Обличчя просить не показувати. Розповідає: спочатку моніторять "багаті" вікна, штори та наявність кондиціонерів.

"Металопластикові вікна, будь-які, відкриваються протягом 10 секунд. Вставляється викрутка в районі замку поворотної ручки. Якщо стоїть решітка – перекушується пневмоножицями", – розповідає колишній "квартирник".

Заходимо до звичайного під'їзду столичної багатоповерхівки. Чоловік за лічені секунди оцінює надійність дверей. Більшість із них – не міцніші за консервні бляшанки.

Махінації традиційні: відмички, підбір ключів. Колишній дряпіжник знає більше 10-ти способів, як швидко зламати двері.

"Ось ці двері більш захищені – стоять броненакладки, видно товщина металу. Потрібно більше часу. Ну приблизно хвилини дві, відкривається вона відмичками", – пояснює колишній шахрай.

Пройшовши під'їздом, – ми не знайшли жодних достатньо захищених дверей.

За даними Нацполіції, лише цьогоріч (впродовж 9 місяців) злодії "обчистили" більш як чотири з половиною тисячі квартир у Києві. А це на 10% більше, ніж торік. Розкрити змогли лише півсотні з них. Тож щоби захистити житло експерти радять ставити протизламні двері щонайменше 4-го класу захисту та замки з секретом. І обов'язково вимагайте від продавця сертифікат. А головне – не хизуйтеся світлинами з відпочинку одразу у соцмережах. Зробіть це, коли будете вдома.

Чи впевнені ви, що виходячи зранку на роботу за вами ніхто не стежить? Щоб не потрапити на гачок до злодіїв, по-перше: не економте на захисті своєї домівки. По-друге – будте пильними. І третє – просто не зберігайте великі суми грошей вдома.

Наталка Юрчук, Василь Дмитрієв, Олександр Петровський, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну