УКР РУС
» » Бойовики стягують бронетехніку під Горлівку: чи можливе загострення на Донбасі
Всі новини

Бойовики стягують бронетехніку під Горлівку: чи можливе загострення на Донбасі

Перекидання і концентрація військової техніки бойовиків в районі окупованої Горлівки на Донбасі не пов'язана з підготовкою окупантами масштабного наступу або розгортання інтенсивних бойових дій поблизу лінії розмежування. Але на Горлівському напрямку може бути загострення бойових дій малої інтенсивності.

Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів військовий експерт Олег Старіков, пояснюючи логіку бойовиків, що стягають сили на Горлівському напрямку.

"За логікою і стратегією в районі Горлівки серйозної ескалації бойових дій не буде, це неможливо. Мається на увазі, що стосується "великої війни". Єдине, що може статися – загострення на якійсь ділянці поблизу опорних пунктів. Тобто там, де (знаходиться) максимум 30 осіб. Але таке ймовірне загострення, ініційоване бойовиками, не буде пов'язане з якимось наступом, зміною лінії розмежування і т.ін. Справа в тому, що українські військові теж проводять певні спеціальні заходи в рамках операції Об'єднаних сил, а бойовики проявляють активність у відповідь", – сказав він.

За словами експерта, зараз завдання України полягає в тому, щоб дискредитувати окупантів в тій частині, що вони не можуть дати ладу в мирному житті, соціально-економічній сфері, сфері ЖКГ і т.ін. По-друге, у військовому плані потрібно "вибивати" найбільш одіозних найманців і російських військовослужбовців.

"Найголовніше – найманців з числа місцевих бандитів. І друге – російських офіцерів, російських солдатів. Це – конфлікт малої інтенсивності, в рамках якого спеціальні заходи проводять сили ООС. У цьому логіка того, що відбувається зараз в районі Горлівки. РФ зараз же "б'є" на те, що в Україні – нібито бардак. Те ж саме ми повинні (і використовуємо), що на окупованих територіях є багато проблем. Це – завдання якісної інформаційної війни. І друге – важливо, щоб набагато менше до лінії зіткнення підходило людського "матеріалу" з числа найманців, з числа російських солдатів і офіцерів. Якщо вони будуть знати, що поблизу лінії фронту безпечно і можна ходити, окупанти будуть туди підходити, а коли будуть знати, що їх уб'ють, бажаючих приходити буде набагато менше. Ось це зараз і відбувається там", – додав військовий експерт.

Він також нагадав, що напередодні президент РФ Володимир Путін підтвердив свої плани "щодо гри в довгу" щодо України і Донбасу, мовляв, в Кремлі чекатимуть результатів українських виборів, щоб потім почати "переговори з будь-якою владою і вирішувати питання тільки мирним шляхом" .

Раніше координатор групи Інформаційний спротив, нардеп Дмитро Тимчук повідомляв, що командування "1-го АК ДНР" (ВТК "Донецьк") продовжує відчувати занепокоєння за основу горлівського "балкону".

"Крім ведення на цих ділянках активної розвідки, воно намагається таємно накопичувати резерви на цьому "загрозливому напрямку". Відзначено чергове перекидання на цю ділянку через Пантелеймонівку мотострілецького підрозділу (до 12 ББМ – в основному БМП-2 та БТР-7080). Основні заходи щодо "посилення" проводяться по лінії Крута Балка – Бетманове – Ставки", – інформував він.

У свою чергу раніше в коментарі сайту "Сегодня" військовий експерт Владислав Селезньов повідомляв, що Росія після нелегітимних "виборів" на окупованих територіях Донбасу зараз в більшості робить ставку на політичну, ніж на військову складову у вирішенні проблеми конфлікту на сході України. У той же час можливі нові збройні провокації з боку бойовиків, проте без якихось широкомасштабних військових операцій РФ проти України.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну