УКР РУС
» » В Європарламенті відреагували на "вибори" в ОРДЛО і звернулися до Росії
Всі новини

В Європарламенті відреагували на "вибори" в ОРДЛО і звернулися до Росії

У Європейському парламенті засудили проведення бойовиками незаконних "виборів" на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, які були організовані Росією. Під відповідною заявою підписалися голова комітету Європейського парламенту у закордонних справах, німецький депутат Девід Макаллістер, співголова парламентської асамблеї "Євронест", німецький депутат Ребекка Хармс, голова делегації Європарламенту в парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС, польський депутат Даріуш Росаті і доповідач Європарламенту по Україні, німецький депутат Майкл Галер.

Євродепутати наголосили, що цей захід бойовиків порушує міжнародне право, Мінські угоди, які взяла на себе зобов'язання виконувати і Росія, і закони України, в зв'язку з чим ЄС не визнає результати "волевиявлення" в ОРДЛО.

"Ми рішуче засуджуємо незаконні вибори, які відбулися 11 листопада на територіях, неконтрольованих державою, в так званих "Луганській Народній Республіці" і "Донецькій Народній Республіці", – йдеться в заяві ЄП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Після псевдовиборів в ОРДЛО весь світ сміється над РФ – Клімкін

В Європарламенті підкреслили, що врегулювання конфлікту залежить тільки від виконання Мінських угод, і закликали Росію і бойовиків почати виконувати домовленості щодо Донбасу.

Нагадаємо, 11 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулися незаконні вибори бойовиків, організовані Москвою. Окупанти не соромилися будь-яких методів, щоб заманити на "виборчі дільниці" людей: продавали продукти зі знижками; біля багатьох шкіл, технікумів проходили ярмарки; поруч з дільницями стояли палатки, де розігрувалися призи. На території установ, де проходили псевдовибори, чергували люди у військовій формі зі зброєю. За даними СБУ, російські куратори "намалювали" перемогу Пушиліну в т.зв. "ДНР" з 60,9% голосів, в "ЛНР" Пасічнику віддали 68,4%.

В Україні вже говорили, що всі причетні до цього заходу бойовиків будуть нести відповідальність. Так, прокуратура відкрила кримінальне провадження по "виборах" в ОРДЛО. Українські правоохоронці починають роботу по покаранню бойовиків, іноземних спостерігачів і всіх причетних до незаконного дійства.

Варто відзначити, що "вибори" бойовиків засудили не тільки в Україні, але і в світі: ряд країн і міжнародних організацій висловилися єдиним фронтом - "вибори" на Донбасі незаконні і йдуть в розріз з Мінськими угодами, а їх результати нелегітимні. Так, наприклад, в ООН заявили, що "вибори" відбулись в обхід конституцйних і правових рамок України.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну