УКР РУС
» » Росія висунула Україні нові загрози з ультиматумом по Донбасу
Всі новини

Росія висунула Україні нові загрози з ультиматумом по Донбасу

Президент України Петро Порошенко і уряд країни повинні почати переговори з ватажками бойовиків, які нібито перемогли 11 листопада на псевдовиборах на Донбасі. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації (СФ) з міжнародних справ Володимир Джабаров.

"Вони повинні стати учасниками цих переговорів, якщо українська влада не хоче остаточно втратити ці території", – заявив російський сенатор.

Як відомо, Україна винесе обговорення і засудження незаконних "виборів" бойовиків на Донбасі, організованих Москвою, на міжнародні майданчики. Уже сьогодні відбудеться спецзасідання у Відні, а в середу - в Страсбурзі.

Нагадаємо, 11 листопада на окупованих територіях Донецької та Луганської областей відбулися незаконні вибори бойовиків, організовані Москвою. Окупанти не соромилися будь-яких методів, щоб заманити на "виборчі дільниці" людей: продавали продукти зі знижками; біля багатьох шкіл, технікумів проходили ярмарки; поруч з дільницями стояли палатки, де розігрувалися призи. На території установ, де проходили псевдовибори, чергували люди у військовій формі зі зброєю.

У той же час не тільки Україна не визнає цей захід бойовиків, але і Захід. так, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон засудили "вибори" на Донбасі. За їхніми словами, "вибори" в окремих районах Донецької і Луганської областей "протизаконні і нелегальні".

У свою чергу в НАТО закликали до повного виконання Мінських угод усіма сторонами, адже ці "вибори" суперечать "мінському процесу" і підривають його. Союзники наголосили, що вони не визнають псевдовибори бойовиків і повністю підтримують суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

В Європейському Союзі чітко дали зрозуміти, що "вибори" бойовиків на Донбасі – недійсні. Фарс, який влаштувала Москва з бойовиками, порушують міжнародне право і підривають Мінські угоди, вважає Федеріка Могеріні.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну