УКР РУС
Всі новини

На дорогах України з'явився "автобус-привид"


Великі чорні руки тримають кермо автобуса, а на його даху – чудовисько в різнобарвному плащі. Створюється враження, що транспортним засобом ніхто не керує. Насправді, водій, звичайно, тобто – він в спеціальному чорному костюмі, який зливається з кольором сидіння.

В цілому все оформлення автобуса символічно: бампер, колеса, деталі автомобіля – це нагадування про те, які наслідки несе недбале водіння.

"Автобус-привид" – це креатив поліцейських, які хочуть привернути увагу водіїв до проблем аварійності на дорогах. За поточний рік вже загинуло 2600 учасників дорожнього руху, з них – 144 дитини. Травмовано більше 80 тисяч українців.

Проект профінансувала консультативна місія Європейського Союзу. Скільки коштувало обладнання і сам автобус – не зізнаються, але кажуть:

"Ця кампанія спрямована на те, щоб підвищити обізнаність водіїв про проблему. Донести до них, що вони повинні бути відповідальними, справжніми водіями".

У супроводі патрульних "автобус-привид" виїжджає на українські дороги. За два тижні планують об'їхати п'ять найбільших міст України. Поліцейські, які їдуть поруч, по шляху будуть ще й штрафувати порушників. Але при цьому збираються помічати і дисциплінованих водіїв. Їх чекає нагорода. Однак як визначати найвідповідальніших і чим їх заохотять - поки невідомо.

Перші водії побаченим вражені:

"Здалеку він смішний. Спочатку відволікає від дороги, а потім вже, як розгледиш, тоді замислюєшся - над дорогою, над поведінкою", - говорить водій.

Раніше ми писали про те, що з 1 січня по 1 жовтня 2018 року на автодорогах України сталося 108 070 аварій. За даними правоохоронців, в ДТП загинули 2266 осіб, а 22 394 - отримали травми.

В цілому за останні три роки в аваріях загинуло более 15 тисяч осіб.  Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав таку ситуацію катастрофічною і підкреслив, що трагічні випадки частіше стали відбуватися на відремонтованих трасах.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну