УКР РУС
Всі новини

Іран запідозрив, що в ОПЕК діють пособники Америки

Міністр нафти Ірану Біжан Зангане відправив лист генеральному секретарю ОПЕК Мохаммеду Баркіндо, в якому поскаржився, що деякі країни, що входять в міністерський комітет з моніторингу угоди (JMMC) ОПЕК +, діють на догоду США. Зангане закликав негайно зупинити діяльність комітету, пише іранське агентство Shana.

На думку міністра, комітет невірно тлумачить повноваження, яким наділили його учасники угоди, і його рішення завдають шкоди країнам-учасницям.

"З огляду на результати діяльності міністерського комітету і технічного комітету в останні місяці, ми, на жаль, помітили, що ці два комітети відхилилися від своїх цілей, для яких вони були створені, і деякі члени ОПЕК, що входять в ці комітети, ясно стали на бік США в нав'язуванні своїх односторонніх і незаконних санкцій проти Ірану і перетворюють ці комітети в політичні інструменти підтримки політики США проти Ірану", - передає Shana слова міністра.

Він закликав негайно припинити роботу двох цих комітетів до тих пір, поки їх повноваження не будуть повністю визначені і схвалені Конференцією ОПЕК. Іранський міністр закликав ОПЕК включити до порядку 175-ї конференції ОПЕК, яка намічена на 6 грудня, пункт про розробку повноважень, обов'язків і членства цих комітетів. Найближче засідання моніторингового комітету (JMMC) намічено на 11 листопада.

В кінці вересня було оголошено, що угода ОПЕК + закінчує свою дію в кінці 2018 року, на майбутній конференції ОПЕК у грудні планується домовитися про нові формати співпраці 25 країн, що наразі беруть участь в угоді по скороченню нафтовидобутку.

Нагадаємо, іранська влада раніше заявила, що Іран продовжить продавати свою нафту всупереч американським санкціям, друга частина яких вступила в силу 5 листопада 2018 року. Перша частина американських санкцій відновила дію в ніч на 7 серпня.

Також Иран намагається через Міжнародний суд ООН скасувати санкції США. У позові йдеться, що Білий дім завдає шкоди і без того слабкій іранській економіці і порушує умови маловідомого договору про дружбу між двома країнами.


Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну