УКР РУС
Всі новини

Клімкін пояснив проросійські заяви Хуга по Донбасу

Екс-першому заступнику Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі Олександру Хугу в своїх оцінках ситуації на Донбасі треба було знайти слова, які не допускали б проросійських інтерпретацій. Про це в Facebook заявив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Олександр Хуг раз явно потрапляє в комунікаційну історію. І не тому, що він проросійський, адже свої обов'язки заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні він намагався виконувати неупереджено. А насамперед тому, що, незважаючи на офіційний статус спостерігача, в своїх заявах він не може виходити за формальні рамки. Тобто не має права давати жодних політичних оцінок і говорити "від себе", - написав він.

При цьому міністр зазначив, що спектр можливостей спостерігачів ОБСЄ на Донбасі вельми обмежений.

"Крім того, російські окупанти всіляко перешкоджають їх роботі. Але присутність такої місії набагато важливіша, ніж відсутність будь-яких", - підкреслив міністр.

Як стало відомо, одному з українських ЗМІ Хуг сказав, що не вважає Росію агресором. Ще недавно він чітко давав зрозуміти, що, будучи з складі місії ОБСЄ, не може робити висновків по російській агресії на Донбасі.Однак після того як пішов з поста заступника глави місії в Україні, він чітко дав зрозуміти, що думає щодо конфлікту на Донбасі. Відзначимо, що тепер на його місце прийшов Марк Етерінгтон.

Відзначимо, що днями Хуг підтверджував присутність військ Росії на Донбасі. За його словами, спостерігачам місії навіть самі кадрові російські військові зізнавалися, що приїжджали на Донбас по ротації.

"Проросійську риторику" Хуга по Донбасу пояснили сайту "Сегодня" експерти. Так, військовий експерт Олександр Поліщук сказав, що Хуг на своїй посаді нічим себе не показав з конструктивної точки зору крім дистанціювання від проблем, пов'язаних з російською агресією проти України на Донбасі, і які той мав би вирішувати. А експерт Олег Старіков вважає, що Київ міг би активніше вирішувати претензії до об'єктивності роботи ОБСЄ за допомогою спеціального механізму оскарження.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну