УКР РУС
Всі новини

Унікальний Porsche 911, який так і не пішов в серію: фото

Відомо, що першими чотирьох дверними Porsche стали позашляховик Cayenne та седан Panamera, однак мало хто зна, що проєкт такого автомобіля розробили ще у 1966 році.

Бізнесмен з Техасу Вільям Дж. Дік-молодший доручив своєму генеральному менеджеру полетіти з до Європи, щоб знайти майстрів, які б захотіли побудувати чотиридверний Porsche 911. Річ у тім, що його дружина хотіла спортивне авто, проте вважала звичайні купе непрактичними. В той час не було великих і водночас потужних спортивних седанів, тому бізнесмену довелось будувати його з нуля.

Автопарк Вільяма на той момент налічував кілька Ferrari та Maserati, а сам бізнесмен заробив свій статок завдяки тому, що був співвласником дилерського центру в Техасі та розповсюджував автомобілі Volkswagen і Porsche в США.

Невідомо з яких причин, однак для побудови такого седана Вільям з дружиною обрав Porsche 911. Втім, більшість майстрів відмовляли їм й називали цю ідею абсурдною. Врешті-решт, подружжю все ж вдалось знайти ентузіастів, які погодилися взятися за проєкт.


Ними були Дік Траутман і його приятель, інженер-механік Том Барнс. Спершу вони розрізали дах і підлогу та подовжили авто за допомогою на 55,3 сантиметри. Це було потрібно, аби встановити пару задніх дверей, які відчиняються на манеру Rolls-Royce. Задній ряд сидінь виготовили за спеціальним замовленням на фабриці Porsche.

Також автомобіль обладнали автоматичною трансмісією Sportomatic, Насправді це була не справжня автоматична коробка передач, а механічна коробка без зчеплення, яка дозволяла водієві перемикати передачі стандартним рухом. То ж це не лише перший 4-дверний Porsche, а й одним із перших, який мав лише дві педалі.


Роботу завершили у 1967 році. Авто пофарбували у яскравий коричневий колір. Цікаво, що за цей проєкт бізнесмен заплатив близько 20 000 доларів, що еквівалентно понад 150 000 доларів у 2024 році.

Через рік автомобіль привернув увагу керівників Porsche. Побачивши його, вони почали розглядати можливість створення спортивного седана. На жаль, тоді проєкт не отримав зеленого світла.

[media=https://www.instagram.com/reel/C2_GBt1p118/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading]


Сьогодні цей унікальний автомобіль привертає увагу відвідувачів в Автомобільному музеї Петерсена в Лос-Анджелесі, Каліфорнія.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну