УКР РУС
» » Maserati нарешті офіційно представила свій новий суперкар MC20
Всі новини

Maserati нарешті офіційно представила свій новий суперкар MC20

Спорткар пропонуватиметься у класичному форматі з потужним V6 та сучасному з електричною силовою установкою.

Більше шести років минуло від прем’єри концепта Maserati Alfieri, та його серійна ітерація нарешті тут – суперкар Maserati MC20 представлений офіційно. Італійці називають його ідеологічним наступником MC12, з яким марка з тризубом знову повернеться в автоспорт.

Maserati MC20 побудована довкола карбонового монококу від фірми Dallara та всередині якого розміщений двигун V6 Nettuno власної розробки Maserati. Пізніше повинен з’явитись MC20 з повністю електричною силовою установкою. Виробник випускатиме суперкар у кузовах купе та родстер.

Nettuno являє собою трилітровий шестициліндровий турбомотор з віддачею у 630 к.с. і 730 Нм, він оснащений патентованою системою запалювання, заснованою на технології з Формула 1. Агрегат поєднується з восьмиступеневим “роботом” з двома зчепленнями. Першу сотню на спідометрі суперкар набирає менш, ніж за 3 секунди, до 200 км/год прискорюється за 8,8 секунди, а максимальна швидкість MC20 перевищує 325 км/год.

Атомобіль з V6, розташованим у межах бази, важить менш, як півтори тонни, що забезпечує йому вигідне співвідношення маси до потужності – 2,33 кг на одну кінську силу.

Аеродинаміку кузову з дверима типу “крила метелика” тестували у трубі більше 2 тисяч годин, перш ніж був затверджений остаточний дизайн. Система вибору режимів руху має п'ять наборів налаштувань: Wet, GT, Sport, Corsa, ESC Off. Останній режим вимикає електронний контроль стійкості.

Інформацію про електричний Maserati MC20 виробник притримав до прем’єри, обмежившись лиш кількома деталями. Він прискорюватиметься 0-100 км/год на долю секунди швидше за бензинову модель, однак його максимальна швидкість буде нижчою – 310 км/год. На повному заряді акумулятора італійський спорткар зможе проїхати більше 380 кілометрів.

Maserati нарешті офіційно представила свій новий суперкар MC20


















































Фото: Maserati MC20 / Maserati

В інтер’єрі суперкара панують карбон, алькантара і шкіра, є пара глибоких крісел-ковшів з інтегрованими підголівниками та розвиненою бічною підтримкою та пара 10,25-дюймових екранів, що відповідають за прилади та мультимедіа. Інформаційно-розважальний комплекс MIA (Maserati Intelligent Assistant) останнього покоління працює на операційній системі Android Automotive і пропонує більше функціоналу і можливостей персоналізації, ніж в будь-якому іншому автомобілі марки.

Maserati MC20 повністю розроблений в Італії і випускатися буде на модернізованому заводі в Модені. Суперкар запропонують в шести кольорах кузова: Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma і Grigio Mistero. Вартість суперкара не названа, як і час початку продажів.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну