УКР РУС
Всі новини

Chevrolet Silverado EV: електричний пікап представлений офіційно

Новий електричний пікап узяв найкраще від GMC Hummer EV, хоча має скромніші параметри. При цьому General Motors заявляє, що новинка в усьому краща за головного конкурента – Ford F-150 Lightning.

Концерн GM обрав виставку споживчої електроніки CES 2022 у Лас-Вегасі для презентації електричного пікапа Chevrolet Silverado. У нього більше спільного з GMC Hummer EV, ніж із Chevrolet Silverado з двигуном внутрішнього згоряння.

Електричний Silverado дебютував у серійному вигляді, однак до конвеєра йому ще потрібно пройти довгий шлях – виробництво пікапа має розпочатись лиш наприкінці цього року, а у продажу новинка з’явиться не раніше 2023-го.

Архітектура Ultium, яку електричний Silverado ділить із GMC Hummer EV, має скромніші параметри, ніж у “Хаммера”, однак буде продуктивнішою за силову установку третього електрокара GM на цій платформі – GMC Sierra Denali. Так, Silverado EV позбавлений 1000-сильної силової установки Hummer, режиму руху “краб” та регульованого кліренсу, натомість пропонує широкі можливості трансформації багажного відсіку. А за доплату покупці зможуть отримати пневматичну підвіску та поворотні задні колеса, крім іншого.












































Фото: Chevrolet Silverado EV / Chevrolet

Особлива гордість Chevrolet – трансформації багажного відсіку. Задній відкидний борт має кілька положень і за потреби перетворюється на сходинку. А дверцята між салоном та кузовом, названі Multi-Flex Midgate, дозволяють збільшити корисну довжину вантажного відсіку. Пікап може тягнути причіп масою до 4,5 тонн, а пізніше йому обіцяна здатність возити і дев'ятитонні трейлери.

Повністю цифрову кабіну Chevrolet Silverado EV, з приладами на 11-дюймовій панелі та мультимедіа – на 17-дюймовій, можна буде доповнити 14-дюймовим проєкційним дисплеєм. Також за доплату буде доступний фірмовий напівавтопілот Super Cruise, який нещодавно втратили седани Cadillac.

Chevrolet анонсувала ціни на Silverado EV. Базова версія WT коштуватиме 39 900 доларів, а виконання RST First Edition – від 105 тисяч доларів. Вартість виконання Trail Boss поки не оголошена.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну