УКР РУС
» » Електрокар Nio ET5 вийшов на ринок з рекордним запасом ходу понад 1000 кілометрів
Всі новини

Електрокар Nio ET5 вийшов на ринок з рекордним запасом ходу понад 1000 кілометрів

Молодий китайський бренд з тісними німецькими зв'язками розвивається неймовірно швидкими темпами. Компанія, заснована лише сім років тому, вивела на ринок вже п'яту модель і змогла зробити те, що не вдалось багатьом іншим китайським брендам до неї – пробилась на європейський ринок.

П’ята модель в лінійці Nio (не рахуючи дрібносерійний гіперкар Nio EP9) наразі є найменшою як за цифровим індексом так і за класом та габаритами. Продажі новинки стартують у вересні 2022 року, але ціни вже оголошені.

"Розумний електричний седан", як його називає виробник, призначений бути конкурентом для Tesla Model 3, хоча помітно більший за американський електрокар у габаритах за всіма параметрами. Nio ET5 має 4790 мм у довжину, 1960 – у ширину, 1499 – у висоту, при колісній базі у 2888, тоді як “Трійка” має, відповідно 4694, 1850, 1443 мм, при відстані між осями у 2875 мм. А за характеристиками китайський електрокар має ще більше фори у порівнянні з Tesla.

Електрокар Nio ET5 вийшов на ринок з рекордним запасом ходу понад 1000 кілометрів
























Фото: Nio ET5 / Nio

“Розумним” електричний седан називають за комп'ютер Adam на чотирьох процесорах Nvidia Orion загальною продуктивністю 1016 топс (трильйонів операцій на секунду). За попередньою інформацією, система автоматизованого управління седана із самого початку відповідатиме третьому рівню автономності. З цікавих особливостей електричного седана – кульковий голосовий помічник “капітошка” на торпедо та опційні окуляри доповненої реальності, замість проєкційного дисплея.

Базовий Nio ET5 Standard Range оцінений у 51 тисячу доларів, а за Long Range просять 61 тисячу. Nio також пропонує купити ET5 без акумулятора – ціна в такому випадку буде 40 тисяч доларів. Покупці таких машин зможуть орендувати акумулятори у виробника – 75-кіловатну за 154 долари на місяць, а 100-кіловатну — за 232 долари. При цьому можна будь-коли змінити тарифний план.

До кінця 2022 року Nio планує мати в Китаї 1300 станцій для швидкої заміни батарей, а також шість тисяч зарядних станцій та понад десять тисяч зарядних терміналів. За межами КНР компанія поки що представлена ​​лише в Норвегії, але наступного року запланований старт продажів у Німеччині, Нідерландах, Швеції та Данії, а до 2025 року марка Nio планує присутність у 25 країнах світу.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну