УКР РУС
Всі новини

Відео: радіокерована машинка обганяє болід Формула 1


Той факт, що крихітна іграшкова машинка з легкістю обходить Honda NSX та формульний болід Red Bull F1 доводить, що для швидкісної динаміки розмір не має значення.

Радіокеровані машинки бувають різні – від простеньких іграшок за сотню-другу гривень до моделей ціною понад 1000 доларів, орієнтованих на ті ж професійні види автоспорту, що й справжні автомобілі: дріфтові, позашляхові, спринтери тощо. Звісно, навіть найдорожча радіокерована модель не зрівняється в ціні зі справжнім спорткаром, але це не значить, що вона не може протистояти йому на треку.

Канал Carwow влаштував цікаве змагання між Honda NSX, болідом Red Bull F1 та радіокерованою моделлю Arrma RC. Моделька виконана в масштабі 1:7 а оснащена безщітковим електромотором з приводом на обидві осі. Важить машинка 3,9 кілограми. Максимальна швидкість Arrma RC – 160 км/год. Ціна – 1400 фунтів стерлінгів (приблизно 49 500 гривень).

NSX є найважчим автомобілем у змаганні, його вага становить 1760 кг. Він оснащений 3,5-літровим двигуном V6 з подвійним турбонаддувом і трьома електромоторами. Потужність спорткара становить 573 кінських сили, крутний момент – 645 Нм. привід – повний. Ціна – від 170 тисяч доларів.

Найкрутішим суперником радіокерованої модельки став болід Red Bull RB7 F1 2011 року, оснащений 2,4-літровим V8 потужністю близько 750 кінських сил, які припадають на 650 кілограмів маси та надсилаються на задню вісь. Вартість – понад 10 мільйонів доларів. Також варто згадати, що за кермом боліда сидить досвідчений пілот Формула 1 Девід Култхард.







З першої ж спроби радіокерований автомобіль показав вражаючий результат, прибувши на фініш 402-метрового заїзду першим. Маленька машинка промчала дистанцію за 8,6 секунди. Болід RB7 був на 0,9 секунди повільнішим, а середньомоторному спорткару Honda знадобилось 11,3 секунди на проходження дистанції.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну