УКР РУС
Всі новини

Ткаченко про маніпулятивну дезінформацію з боку Росії

Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко переконаний, що російські ЗМІ навмисне спотворюють інформацію про Україну, через що росіяни втрачають можливість знати правду.
 
Про це він написав на своїй сторінці в Telegram.

"Наповнення інформаційного поля Росії брехнею і маніпулятивною інформацією - цей контент тільки для власного глядача, власного використання. Це просто спам, щоб звичайний росіянин ніколи не мав навіть шансу подумати, проаналізувати, знайти де правда, де напівправда, а де відверта брехня", - написав Ткаченко.

Як приклад міністр наводить інформацію, що Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) нібито розсекретила дані про розстріли мирних жителів "українськими карателями" під час Другої світової війни.

"Начебто група колишніх червоноармійців і цивільних жителів СРСР, які працювали на нацистів, здійснювала вбивства людей в Орловській області. Але, якщо читати далі агресивного заголовка, який вже звучить як вирок, можна побачити, що вбивали жителів Орловської області - свої ж росіяни. Принаймні, 80% "загону карателів", включаючи 3-х командирів - це жителі Калузької області, Сибіру, Іваново, міста Брянськ. Лише щодо двох сказано, що вони десь з України і ще двоє людей без зазначення походження. Цього було достатньо, щоб переважно російську групу колабораціоністів назвати "українськими карателями". Як там говорив їхній лідер? "Хто обзивається, той так і називається"?", - написав Ткаченко.

На думку міністра, це "інформаційне вкидання" пов'язане із знахідкою українських дослідників під Одесою, які на 6-му кілометрі Овідіопольської дороги почали активно досліджуватися спецоб'єкт Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС) СРСР.

"На його території за різними оцінками в результаті Великого терору в 1937-1939 роках були поховані від 5 до 20 тис. закатованих і розстріляних більшовиками мирних громадян. Це злочин, доказом якого є не просто архівні матеріали, а розстрільні ями, заповнені тілами безневинних жертв. Українців. Одеситів. Це реальний масовий злочин, скоєний комуністичною тоталітарною системою, спадкоємцем якої є сучасна Росія. Очевидно, намір України дослідити місце масового поховання і розстрілів різко суперечить планам "величі" і "хорошого Сталіна", - додав він.
Больше информации на портале Матрица Свободы: https://myc.news/ua/politika/tkachenko_o_manipulyativnoj_dezinformacii_so_storony_rossii
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну