УКР РУС
Всі новини

Наскільки ефективні вакцини від COVID-19 у людей з раком

Згідно зі статтею, опублікованою 5 червня в Cancer Cell, вакцини COVID-19 забезпечують надійний захист від інфекції SARS-CoV-2 у людей, хворих на рак. Дослідники повідомили, що рівні захисту від вакцини зазвичай краще для людей з раком солідних органів, ніж для пацієнтів з раком крові. При цьому більшість людей з будь-яким раком виробляють антитіла до коронавірусу, що виявляються, після вакцинації. Пацієнти, які отримували лікування, що пригнічує активність їх імунної системи, таке як B-клітинна терапія лейкемії, виробляли менше антитіл після вакцинації, ніж реципієнти з солідними пухлинами.

Раніше у цьому році онкологи повідомили, що COVID-19 більш небезпечний для людей з раком крові, ніж для людей з солідними пухлинами. Це було до проведення широкої вакцинації у США. Автори цього дослідження припускають, що майже всі люди, хворі на рак, виграють від вакцинації, можливо, у поєднанні з додатковими стратегіями стимулювання вироблення антитіл.

За словами співавтора дослідження Амита Верма, який очолює відділення раку крові у Медичному центрі Монтефіоре у Нью-Йорку, вакцини дійсно працюють навіть в онкологічних хворих.


Хід дослідження

У дослідженні 200 хворих на рак у Медичному центрі Монтефіоре пройшли повну серію вакцинації від COVID-19 – або двома дозами вакцини Moderna або Pfizer-BioNTech, або одноразовою вакциною Johnson & Johnson. З них 134 пацієнти, які мали солідну пухлину, а 66 – будь-якої рак крові. Дослідники порівняли рівні вироблення антитіл в цих двох групах, ґрунтуючись на результатах стандартного тесту на антитіла.

Майже всі пацієнти з солідною пухлиною (98%) виробляли антитіла до білку-шіпу SARS-CoV-2 в достатній кількості, щоб їх можна було виявити за допомогою тесту на антитіла, як і переважна більшість (85%) людей з раком крові. Добровольці з солідними пухлинами мали значно вищі рівні антитіл у порівнянні з тими, у кого був діагностований рак крові, і виробили стільки ж антитіл, скільки 26 осіб без раку, які служили контрольною групою. В учасників з раком крові вироблялося менше антитіл, ніж у людей без раку.

Серед когорти з раком крові пацієнти, які отримують терапію, що виснажує В-клітини, з меншою ймовірністю виробляли антитіла, що виявляються, ніж пацієнти з раком крові, які брали інші види лікування. Наприклад, 73% пацієнтів, яким була зроблена трансплантація стовбурових клітин, що знищує В-клітини, виробляли антитіла, що виявляються, як і 70% пацієнтів, які отримували лікування, відоме як терапія анти-CD20, яка робить те ж саме. У жодного з трьох пацієнтів, які отримували терапію CAR Т-клітинами, яка також знижує кількість В-клітин, не було виявлено антитіл.

Двадцять два ракових пацієнти у цьому дослідженні вже заразилися і вилікувалися від COVID-19 на той час, коли вони отримали вакцину, і всі, крім одного з цих людей, виробляли антитіла, що виявляються, як правило, на значно більш високих рівнях, ніж у ракових пацієнтів, які не контактували з COVID-19.

Підвищення вироблення антитіл

Точні рівні антитіл, необхідні для забезпечення надійного захисту від COVID-19, залишаються невідомими, хоча дослідники з Великобританії повідомили про свої оцінки рівнів антитіл, необхідних для запобігання симптоматичного COVID-19.

Директор Інституту імунології Медичної школи Перельмана при Пенсільванському університеті Е. Джон Уерр сказав, що відомо про деякий взаємозв'язок між виробленням нейтралізують антитіл і їх здатністю захищати від інфекції COVID-19, проте точні цифри невідомі.

Уерр, який не брав участі у дослідженні з Вермою, зазначає, що відсутність ясності щодо необхідних рівнів антитіл справедлива для багатьох вакцин, а не тільки для вакцини проти COVID-19.

За словами Міккаеля Секереса, завідувача гематологічного відділення онкологічного центру ім. Сильвестра при Університеті Маямі, пацієнти з гематологічними злоякісними новоутвореннями не мають такого успіху у накопиченні антитіл, як пацієнти з солідним раком або пацієнти без раку взагалі. Тому для них важливо навіть після вакцинації продовжувати дотримуватися карантинних обмежень.

Дослідники припускають, що клінічна стратегія, яку лікарі могли б розглянути для деяких пацієнтів, полягала б у призначенні вакцини заздалегідь до початку терапії, яка пригнічує ​​В-клітини. Можливо, спочатку вакцинація проти COVID-19, а потім перерва перед введенням ліків проти раку протягом декількох днів дозволить виробити деяку кількість антитіл до вірусу. Верма каже, що це більше підходить для пацієнтів з недавно діагностованим раком крові, які не отримують ще жодного лікування, ніж для людей, для яких методи лікування, що виснажують В-клітини, є важливою частиною терапії.

Підпишись на наш Telegram. Надсилаємо лише "гарячі" новини!

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну