УКР РУС
Всі новини

Lexus IS 500 F Sport Performance дебютував з 5-літровим атмосферним V8

Спортивне виконання седана Lexus IS має потужність у 472 кінські сили і здатне розганятись до першої сотні за 4,5 секунди, але це ще не найкраща версія моделі. До кінця року японці обіцяють повноцінний IS 500 F Sport.

Коли Lexus представив новий компактний седан IS зразка 2021 року, шанувальники одразу ж почали жалітись на не надто потужний мотор під капотом спортивної версії 350 F Sport. Японський виробник почув своїх клієнтів і тепер представляє у США IS 500 F Sport Performance з атмосферним 5-літровим V8.

Lexus IS 500 F Sport Performance отримав власний аеродинамічний обвіс, допрацьоване шасі, розширений набор опцій і новий декор в салоні. Упізнати потужнішу версію можна за здвоєнними патрубками вихлопної системи, розташованими по діагоналя, як на старому IS F та сучасному купе RC F. Значно менш помітні опуклий капот, який став вище на 51 міліметр, а також розширені передні крила. Ще одна характерна риса – легкі 19-дюймові колеса Enkei.

Під капотом IS 500 F Performance працює безнаддувний 5-літровий мотор 2UR-GSE з віддачею у 479 кінських сил і 535 ньютон-метрів крутного моменту. Агрегат спарений з 8-швидкісною автоматичною трансмісією, яка транслює оберти на задню вісь. Агрегат забезпечує седану прискорення з місця до 100 кілометрів на годину за 4,5 секунди.

Разом із продуктивнішим мотором, IS 500 F Performance отримав додаткову оптимізацію різних аспектів конструкції – встановлені гальмівні диски збільшеного розміру, покращено охолодження гальм, збільшена жорсткість задньої підвіски, з’явився додатковий задній демпфер Yamaha. Адаптивне шасі і механічний диференціал Torsen входять в стандартне оснащення спортседана.





























Фото: Lexus IS 500 F Sport Performance / Lexus

Внутрішні зміни для IS 500 включають нову графіку приладової панелі і декоративні вставки. В іншому різниця зводиться до розширеного набору базових опцій: у IS 500 F Sport Performance штатно є підігрів керма, алюмінієві накладки на педалі, мультимедіасистема з 10,3-дюймовим тачскріном, а також набір водійських асистентів Lexus Safety System +.

На ринок США Lexus IS 500 F Sport Performance вийде восени 2021 року. Комплектації і ціни будуть розкриті ближче до початку продажів.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну