УКР РУС
» » Будинок за ціною смартфона: в Італії будують будинки на 3D-принтері – у чому їхня особливість
Всі новини

Будинок за ціною смартфона: в Італії будують будинки на 3D-принтері – у чому їхня особливість

Будинок за ціною смартфона. В Італії інженери друкують екологічні хатини на Три Де принтері. Вони займають площу майже, як дві звичайні кімнати, та не шкодять довкіллю. Коштує таке житло приблизно, як остання модель iPhone – себто в межах тисячі доларів. Із чого складається еко-будинок та за скільки часу його можна звести – журналістка "5 каналу" Христина Катарина розповість.
Ґрунт, рисові вичавки та вапно. Саме з таких матеріалів складатиметься будинок майбутнього. У цьому впевнені італійські винахідники. Вони створили 3д-принтери, які можуть друкувати споруди з бетону та геополімерних матеріалів. За допомогою апаратів інженери зводять екологічні куполоподібні хатини.
"Ми викопуємо ґрунт і обробляємо його у два етапи. Спершу висушуємо та очищуємо від домішок, аби зробити його максимально однорідним. Коли ґрунт достатньо якісний, ми змішуємо його з рисовою соломою та лушпайками. А також додаємо стабілізатори, щоби зробити матеріал водостійким і цупким. Тоді 3D-принтери друкують будинок у вигляді куполу за цифровими ескізами", – каже інженер з 3D-будівництва Альберто Чусолі.
Площа екобудинку – 30 квадратних метрів. Для того, щоби його звести, потрібно два принтери і 200 годин. Винахідники твердять: апарат настільки високотехнологічний, що не робить помилок, які б допустила людина. Новітній будинок добре зберігає тепло, тому й опалювати його досить дешево. А світло до хатини надходить крізь великі вікна в даху. Творці переконують: екобудинки – сучасна відповідь на квартирне питання. А ще це один зі способів вирішити кліматичну кризу, оскільки під час будівництва використовують лише природні матеріали.
"Гадаю, такі екобудинки – чудова і правильна відповідь на зміни клімату. Їхнє будівництво значно заощаджує час, а також кошти. Планета просить у нас порятунку. Тож на зміну традиційному житлу може прийти таке екологічне – без шкідливих викидів вуглецю", – розповів інженер з 3D-будівництва Альберто Чусолі.
У планах інженерів - надрукувати на принтерах ціле селище, яке вже іменували TECLA. Це абревіатура від англійських слів "technology" and "clay" – "технології" та "глина". Зведуть таке екологічне містечко у Равенні, що на півночі Італії. А вже цієї весни його хочуть презентувати широкому загалу.  Христина Катарина, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну