УКР РУС
» » Не варто переживати через політику Байдена щодо України, переживайте, чи буде українська влада адекватним партнером – дипломат
Всі новини

Не варто переживати через політику Байдена щодо України, переживайте, чи буде українська влада адекватним партнером – дипломат

Майбутня підтримка України з боку нового президента США Джо Байдена беззаперечна, але чи матиме вона адекватного партнера у вигляді чинної української влади – це питання. Про це в ефірі програми "Час Ч" на "5 каналі" сказав дипломат, заступник міністра закордонних справ (2014) Данило Лубківський.

"В особі Джо Байдена ми маємо візіонера і друга України. Це дуже обнадійливі зміни, які відбуваються в Білому Домі і я з надією і довірою ставлюся до майбутнього президенства Джозефа Байдена і приходу його політичної і виконавчої команд. Але тут є один нюанс – нам потрібно керуватися розумним оптимізмом, без екзальтації. Бо в нас дуже часто або "все пропало", або надмір радості безмірної – мовляв, все вирішено", – зауважив він.

Дипломат зазначив, що новий президент США добре знайомий не лише з Україною, а й з іншими державами регіону.

"Це дуже добре, що прийшов Джозеф Байден, який дуже добре знає Україну. В нього є емоційний зв'язок з Майданом, він шанує український народ і подвиг українського народу під час Революції Гідності. Це візіонер, людина яка добре розуміє тканину міжнародних відносин, яка розуміє не лише Україну, але й інші держави нашого регіону, цієї частини Східної Європи", – сказав Лубківський.

Проте дипломат не впевнений, що підтримка з боку нового президента США знайде надійного партнера в особі адміністрації президента Володимира Зеленського.

"Це великий плюс, але Джо Байдену буде потрібно з кимось тут розмовляти. Тобто для нової американської адміністрації тут має бути адекватний партнер у вигляді української влади. Бо безсумнівно, що нова адміністрація США активно підтримуватиме український народ, але є питання до адекватності дій нинішньої влади – чи ця влада здатна і має інтелектуальну і політичну можливість стати адекватним співрозмовником нової американської адміністрації", – зауважив дипломат.

"Більше того, не просто співрозмовником, а тим, хто може виконувати домовленості, бути ідейним союзником, не займатися дворушництвом і працювати в інтересах ліберальної демократії та глобального поступу. Чи на практиці ця влада готова рухатися стратегічним євроатлантичним шляхом – на ці запитання дасть відповідь не Джо Байден, а ми. З іншого боку – це пряме запитання до нинішньої влади: чи вони взагалі здатні забезпечити стратегічне партнерство з Вашингтоном і з новою адміністрацією", – сказав Лубківський.

"Немає чого переживати щодо того, якою буде політика Байдена щодо України, більше варто переживати, якою буде політика нинішньої влади України", – наголосив він.

Дивіться повний запис програми "Час Ч":

Нагадаємо, 20 січня Джо Байден офіційно склав присягу і став 46-м президентом Сполучених Штатів.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну