УКР РУС
» » Барикади, закриття метро та тисячі армійців: як США готуються до інавгурації Байдена
Всі новини

Барикади, закриття метро та тисячі армійців: як США готуються до інавгурації Байдена

Барикади і тисячі армійців. Вашингтон готується до одного з найважливіших заходів – інавгурації новообраного президента Джо Байдена. Вона відбудеться за незвичних умов. Через коронавірус та нещодавній штурм Капітолію довелося скасувати більшість масових заходів. Про підготовку до майбутньої 59-ї церемонії дізнавалась журналістка "5 каналу".
Без багатотисячного натовпу та в оточенні нацгвардії. Так відбуватиметься інавгурація Джо Байдена. Від багатьох традиційних урочистостей довелося відмовитися. Цього разу натовп не заповнюватиме вулиці, ніхто не вилазитиме на дерева та ліхтарі, щоб сфотографувати нового президента. Нині все середмістя столиці перекрили. У Вашингтоні посилені правила безпеки. Задля цього у місті закривають 10 станцій метро, парки та місця відпочинку. У центрі столиці створюють контрольно-пропускні пункти. Дороги до Капітолію загородили бетонними блоками і металевими огорожами. На в'їзді до Вашингтону висять написи і закликом утриматися від поїздок до столиці. Посилюють безпеку через нещодавні заворушення і штурм Конгресу прихильниками Дональда Трампа, який програв вибори. Для охорони порядку на інавгурації залучать близько 25 тисяч військовослужбовців Національної гвардії. Це майже вдвічі більше, ніж на минулих церемоніях. І більше, ніж загалом американських військових в Іраку та Афганістані. Уже зараз Капітолій оточений силовиками. Вони розташувалися всередині та ззовні будівлі. Тим часом на закритих телеграм-каналах прихильники Дональда Трампа поширили заклики до збройного мітингу в день інавгурації. Зокрема, опублікували інструкції, як виготовити, заховати і застосувати саморобні пістолети та вибухові пристрої. Поліція застерігає: придушуватиме будь-які порушення закону.
"Це абсолютно правильне рішення – посилити безпеку у місті. І якщо навіть десь і стануться заворушення, то перейматися не варто. Вони можуть бути лише десь там – на околицях. Адже всередині місто буде повністю захищене з усіх боків", – заявив колишній агент Федерального бюро розслідувань Бред Гаррет.
Відбудеться у країні і традиційний парад до інавгурації. Але не в середмісті. І щоби не спокушати людей, місце проведення тримають у таємниці. На галявині перед Білим домом спорудили балкон для обмеженої кількості преси. Через коронавірус влада закликає громадян залишатися вдома та спостерігати за церемонією по телевізору.
"Ми ніколи подумати не могли, що під час інавгурації зіштовхнемося з пандемією та ще й можливим імпічментом. Але ми повинні пройти і таке випробування", – зауважила членкиня спільного комітету конгресу з питань інавгураційних питань Емі Клобучар.
Цьогоріч порушать іще одну традицію. Дональд Трамп, який програв вибори, відмовився приїжджати на інавгурацію свого наступника. Він навіть не планує бути у столиці, коли Байден складатиме присягу. Трамп хоче востаннє скористатися бортом номер один і дременути до Флориди до свого гольф-клубу. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну