УКР РУС
» » Погано організований рух чи халатність водіїв: чому на аварійному перехресті на Житомирщині трапляється по пів сотні ДТП на рік
Всі новини

Погано організований рух чи халатність водіїв: чому на аварійному перехресті на Житомирщині трапляється по пів сотні ДТП на рік

Аварійне перехрестя на околиці Коростеня. Там, де розходяться траси "Київ – Ковель" і "Виступовичі – Житомир", із початку року сталося майже пів сотні серйозних аварій. Про них нагадують численні жалобні вінки та квіти. Яка проблема безпеки руху залишається тут невирішеною – з'ясовували кореспонденти "5 каналу". 


Саме на цьому перехресті Микола Федорович потрапив у ДТП і став інвалідом. Трохи більше року тому мопедом він повертався з дачі. Світлофор не працював. Водій транзитної вантажівки порушив правила, виїхав із другорядної дороги і збив мопед. Із розтрощеною ногою Микола Федорович потрапив до реанімації. Грошей, які відшкодував водій вантажівки, вистачило лише на два місяці лікування.

"Він мене правим боком машини валить на дорогу – побив мені руки, пальці повибивав, груди, руки, це все мені відбило", – каже Микола Федоровичем.

Микола Федорович – водій із понад 30-річним стажем. Каже – це перехрестя завжди було місцем постійних аварій.

"На моїй пам’яті я особисто своїми очима бачив три аварії, особисто, на моїх очах це було", – каже Микола.

З початку року на перехресті сталися майже пів сотні аварій. Місяць тому там встановили патрульний пост. Правоохоронці кажуть: здебільшого в ДТП винні водії, бо ігнорують світлофор, намагаються проскочити на блимаюче "жовте" світло або ж перевищують швидкість.

"Там несуть службу інспектори патрульної поліції, котрі здійснюють контроль швидкісного режиму, також відпрацьовують порушення правил ПДР самими водіями, найімовірніше, потрібен час, щоб водії все ж таки дотримувались основних правил, особливо, при наближенні до цього перехрестя", – заявив речник патрульної поліції Житомирської області Ігор Іванюк.

На перехресті багато аварій, бо тут відсутня дорожня розв’язка. У цьому впевнений власник місцевого автопідприємства. Утім, він має сумніви, що її таки побудують. Каже: є простіші й дешевші варіанти.

"Камери відеофіксації, які карають порушників ПДР – це буде дуже дієвий захід, на мою думку. Крім камер потрібно ще облаштувати шумові бар’єри, коли машина під’їжджає до перехрестя – з’являється шум в салоні, якщо водій, не дай Боже, стомився за час подорожі, свою увагу знизив, цей шум водія збадьорить, посилить його увагу, щоб безпечніше проїхати це перехрестя", – каже власник автотранспортного підприємства Сергій Шикерявий.

Обидві траси перебувають на балансі Житомирського облавтодору. Міська рада Коростеня неодноразово зверталася до підприємства – з проханням змінити схему руху, стверджує місткий голова. Він переконаний – найкращий вихід із ситуації – організація колового руху.

"Готові на себе частково взяти фінансування, щоб зробити цю розв’язку, а розв’язку треба робити, от, наприклад, як їхати з Києва, є Бородянка і там круговий рух з клумбою і водій хоче не хоче – знизить швидкість. Він виїжджає на коло і там уже перевага в того, хто рухається по колу. Таким чином все побудовано в Європі", – каже міський голова Коростеня Володимир Москаленко.

В обласному автодорі будівництво розв’язки або ж кола поки не планують. Натомість хочуть збільшити інтервал роботи світлофора і повністю освітити перехрестя.

"Ми отримували звернення і, реагуючи на них, ми збільшили час проїзду в місті Коростень по вулиці Кемського на цьому перехресті, тобто буде більше часу, щоб перетнути це перехрестя. Крім того, розглядаємо зараз питання для того, щоб облаштувати опори та провести освітлення на цьому перехресті", – заявляє речниця служби автодоріг Житомирської області Світлана Чернях-Кондрацька.

В облавтодорі обіцяють виконати такі роботи вже наступного року. Кажуть, на це заклали трохи менш як мільйон гривень. 

Дмитро Поліщук, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну