УКР РУС
» » Велика Британія вже отримала перші дози вакцини від коронавірусу: кого щепитимуть першими
Всі новини

Велика Британія вже отримала перші дози вакцини від коронавірусу: кого щепитимуть першими

Вакцина проти коронавірусу уже готова рятувати людей. Велика Британія отримала перші поставки доз препарату компанії "Пфайзер" та "Біонтек". І вже завтра почне робити щеплення проти коронавірусу. До слова, серед імовірних майбутніх вакцинованих – і королівське подружжя. Про подробиці та скандали щодо препарату розповість кореспондентка "5 каналу" Мирослава Танська.
800 тисяч доз вакцини проти коронавірусу. Велика Британія уже готується робити щеплення. Адже отримала перші поставки препарату від COVID-19. Вона стала першою країною світу, яка схвалила вакцину компаній "Пфайзер" та "Біонтек". "Це щось неймовірне. Знати, що вона тут, що вона в нас є і ми стали першою країною, яка одержала препарат проти коронавірусу, – це дивовижно. Дуже пишаюся цим", – каже Луїза Когхлан, головна фармацевтка служби охорони здоров’я у Великій Британії.
Усі дози препарату розподілять між півсотнею лікарень. Передусім ін'єкції отримають люди, старші 80 років. Після цього препарат передадуть у центри масової вакцинації, потім – у лікарні. Перші щеплення робитимуть уже від завтра. І це буде наймасштабніша в історії держави вакцинація.
"Напевно, це один із найбільш очікуваних моментів останнього часу. Ми почнемо вакцинацію і врятуємо сотні життів. Впевнена, що все буде добре", – говорить Луїза Когхлан, головна фармацевтка служби охорони здоров’я у Великій Британії. У черзі на вакцину і британське королівське подружжя – королева Єлизавета ІІ разом із чоловіком Філіпом. Вони у пріоритетній групі, адже їм обом уже за 90. Щоправда, щеплення їм зроблять у порядку черги, пишуть британські видання. Кажуть і про ймовірну вакцинацію сина та онука королеви принца Чарльза та принца Вільяма. Проте офіційно цієї інформації Букінгемський палац поки не підтвердив. Вакцинуватимуть британців не лише в лікарнях, а й на стадіонах та в конференц-центрах. Медики мають діяти швидко, адже після доставки термін придатності сироватки лише 5 днів. До того ж зберігати і транспортувати препарат необхідно за температури щонайменше мінус 70 градусів. "Звісно, я не можу тримати вакцину в руках, адже вона потребує спеціальних умов зберігання. Вакцина зберігається у спеціальних холодильниках, температура у яких мінус 73 градуси. Лікарні уже готові розпочинати вакцинацію", – наголошує Луїза Когхлан, головна фармацевтка служби охорони здоров’я у Великій Британії.
Поки одні британці з нетерпінням чекають на вакцину, інші уже шукають у цьому неправду та теорії змови.
"Я не хочу вакцинуватися, я хочу бути вільною і жити своїм життям. Хочу, щоби моїм друзям і знайомим не вводили ці препарати. Пандемія – це обман, її не існує!" – вважає Мішель, протестувальниця. "Існує дуже багато різних теорій. Деякі люди справді вірять у те, що Білл Гейтс хоче вшити у наші тіла імпланти, які нас контролюватимуть. Тих, хто вважає, що це правда – багато. Вони вірять, що вакцинація у даному випадку – метод контролю населення", – розповідає Лейла Гей, студентка.
Такі закиди суспільства можуть бути небезпечними, переконані британці. Кажуть, зараз треба намагатися разом подолати недугу.
"Я дуже здивований, що люди мають такі думки. Здавалося, що це все залишилося у минулому, люди можуть логічно мислити. Але вони слухають чиїсь нав’язливі думки. Зараз не час це робити, навпаки, треба об’єднатися і думати про майбутнє", – говорить Деніель Фрімен, професор психології Оксфордського університету. Британія замовила 40 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу. Кожна людина потребує дві ін’єкції. Цього вистачить, щоби вакцинувати третину жителів країни. Мирослава Танська, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну