УКР РУС
» » Скандал у моргу Запоріжжя: для тіл померлих від COVID-19 немає місць – подробиці
Всі новини

Скандал у моргу Запоріжжя: для тіл померлих від COVID-19 немає місць – подробиці

Пам'ятаєте, навесні всі жахалися кадрами з італійського Бергамо, коли в місцевий морг тіла померлих від COVID нібито звозили військовими вантажівками? Тепер таке і в нас, тільки без вантажівок. Єдиний у Запорізькій області морг, який приймає померлих від коронавірусної інфекції – переповнений: тіла в холодильниках, на каталках і навіть на підлозі. Там передбачено лише 4 місця, тоді як за добу в області від коронавірусу помирає більш як десяток людей. У проблемі розбирався журналіст "5 каналу" Денис Розенков.


Через COVID у Світлани померла свекруха. З області тіло жінки довелося везти до Запоріжжя. Від першого враження у Світлани досі тремтять руки.

"Заходять, там сім людей, весь антураж, і єдиний чоловік там був на каталці, інші лежали на підлозі. Але були вони в пакетах, прикриті ганчір'ям, ковдрами, хто повністю, хто не повністю, у кого голова була тільки прикрита", – розповіла Світлана.

Світлана згадує, коли привезли свекруху, в морзі не було жодного працівника. Роль санітарів виконували двоє рідних синів померлої жінки.

"Місця не було, вони розсунули тіла, поклали маму", – каже жінка.

Це єдиний морг у регіоні, який приймає померлих від коронавірусної інфекції. Так вирішили в обласному департаменті охорони здоров"я, аби запобігти поширенню інфекції. Будівля розташована поруч із лікарнею, у промисловому районі. А передбачений морг на зберігання всього чотирьох тіл.

"На той момент, коли ми його формували, смертність була не настільки висока. На сьогодні смертність від коронавірусної інфекції зросла практично в 50 разів", – сказав начальник бюро судово-медичної експертизи Запорізької області Анатолій Куртєв.

Кількість хворих на COVID стрімко збільшується. Лише за минулу добу в області зафіксували 1100 нових випадків зараження. І десять смертей від коронавірусу.

Максимум, що може вмістити морг – дванадцять тіл. Доводиться зберігати тіла всюди, пояснюють його працівники.

Запорізьким моргам бракує місця вже більш як 30 років, говорить головний судмедексперт області. Із початком епідемії COVID проблему з приміщеннями намагалися владнати депутати обласної ради попереднього скликання. Судмедексперти сподіваються на новий склад депутатів.

"Коли почалася коронавірусна інфекція, ті 10 мільйонів, що нам виділили на реконструкцію, у нас їх забрали", – каже начальник бюро судово-медичної експертизи Запорізької області Анатолій Куртєв.

За даними Лабораторного центру МОЗ, у Запорізький області з початку епідемії зареєстровано вже 337 померлих від коронавірусу.

Денис Розенков, Дмитро Дубина, Запоріжжя, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну