УКР РУС
» » Як голова Дніпропетровської облради пішов проти Зеленського, хоча виграв вибори під його брендом – ЗМІ
Всі новини

Як голова Дніпропетровської облради пішов проти Зеленського, хоча виграв вибори під його брендом – ЗМІ

Голова Дніпропетровської облради Святослав Олійник, якого ЗМІ називають протеже олігарха Коломойського, навмисне веде політичну гру проти Зеленського в рідному місті президента – про це повідомляє ресурс "Головне Дніпро".

Як нагадує видання, після 1-го туру місцевих виборів ексголова міста Юрій Вілкул (батько політика Олександра Вілкула) відмовився від боротьби "за станом здоров'я". У підсумку, в 2-му турі, призначеному на 6 грудня, криворіжцям належить обрати між кандидатом від "Слуги народу" (за даними ЗМІ, Центральний ГЗК, яким керує кандидат, належить Рінату Ахметову) Дмитром Шевчиком і ексрегіоналом, чиновником Криворізької міськради Костянтином Павловим. Останній йде на вибори від ОПЗЖ, але, як пише видання, є наближеним ексгубернатора Дніпропетровської області часів Януковича Олександра Вілкула.

"Саме за прихильність депутатів, орієнтованих на Вілкула в облраді, веде боротьбу Святослав Олійник. Він щосили прагне роздобути будь-які голоси, щоб утримати свій м'який стілець голови облради, який сильно хитається під ним", – повідомляє джерело.

За інформацією видання, за рік перебування на посаді Олійник відзначився масою корупційних скандалів, провалив програму Зеленського "Велике Будівництво", залишивши десятки недобудованих шкіл, садочків та амбулаторій, "злив" вибори партії Зеленського по всій області.

"Незважаючи на всі ресурси, гроші і медіа свого протеже Коломойського і безмежний адмінресурс", – акцентує журналіст "головне Дніпро".

"При цьому єдиним місцем, де Олійник не зміг нашкодити Президенту на виборах, залишався Кривий Ріг – рідне місто Зеленського. Тут виборча кампанія і результати "слуг" – у зоні особливої уваги глави держави. І ось тут несподівано виявилося, що Олійник... грає проти президента і його кандидата на виборах мера Кривого Рогу. Заплямований в корупції чиновник буквально зраджує главу держави і допомагає... прямому конкуренту", – пише "Главное Днепр".

Видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що в Кривому Розі та регіоні за вказівкою Олійника на користь кандидата від ОПЗЖ Павлова включився обласний адмінресурс (Дніпропетровською ОДА на чолі з "маріонетковим губернатором" Бондаренком фактично керує Олійник – "ГД").

"Негласні вказівки надходять по лінії обласної охорони здоров'я, соціального захисту, Департаменту комунального господарства і т. п. службовців, працівників освіти, комунальників обласного підпорядкування в Кривому Розі, на яких можуть вплинути обласна влада, тихо, але абсолютно чітко" переконують" голосувати за Павлова. Медикам і працівникам системи соціального захисту, які підпорядковуються облраді Олійника, несподівано дали "зелене світло" на різні "соціальні акції", на пряму і непряму активність і агітацію на користь Павлова. Рекламні зображення кандидата з'явилися на бордах, якими розпоряджалася Дніпро ОДА, тощо", – повідомляє автор.

Із посиланням на експертів видання пише, що Павлов може розраховувати на перемогу, крім того, на його підтримку висловився Юрій Вілкул, який перервав кампанію "через проблеми зі здоров'ям".

"Так що суєта і прагнення Олійника "зробити приємно" точно не стане вирішальним фактором в успіху або неуспіху Павлова", – вважає джерело.

"У цій ситуації навіть бувалих експертів шокує нерозбірливість і безпринципність Олійника. Просто оцініть ступінь цинізму: голова облради, наділений довірою президента, отримавши на виборах його бренд і рейтинг, ідучи на вибори до обласної ради під першим номером від партії "Слуга народу" і обравшись від неї депутатом, на виборах в рідному місті Зеленського допомагає... кандидату від ОПЗЖ-Вілкула Костянтину Павлову – головному конкуренту кандидата від Зеленського", – резюмує "ГД".

За даними видання, Олійник – один повністю підконтрольний Коломойському, а "президент Зеленський для Святослава Васильовича – ситуативна фігура, "тяглова конячка", яка за допомогою свого рейтингу витягнула Олійника і ряд інших безпринципних слуг у депутати".

Експерти не можуть точно сказати, чи погодиться Вілкул підтримувати одіозного Олійника, навіть на знак подяки за послуги Павлову, про які той не просив.

"Святослав Олійник був і залишається несамостійним міньйоном і "слугою" Коломойського, разом із яким після провалу на виборах іде на політичне дно. Допомагати токсичному і абсолютно безпринципному Олійнику, який зрадив навіть Зеленського, утриматися в кріслі голови облради може виявитися для Вілкула собі дорожче: такий цинічний персонаж з готовністю потягне за собою кого завгодно", – робить висновок автор.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну