УКР РУС
» » На Одещині новий голова ОТГ склав присягу, хоча ТВК ще не оприлюднила результати – подробиці
Всі новини

На Одещині новий голова ОТГ склав присягу, хоча ТВК ще не оприлюднила результати – подробиці

Результати виборів ще не оприлюднили, а сесію новообраної сільради вже провели. Одну з територіальних громад на Одещині підозрюють у масових фальсифікаціях виборів. У Кароліно-Бугазькій ОТГ переможців місцевих перегонів оголосили – ті вже взялися до роботи, та протоколів виборів ніхто не бачив. Врешті, члени ТВК, які так швидко розібралися з результатами - тепер переховуються і від комісії з району, і від кандидатів у депутати, і від знімальної групи 5 каналу. Що відбувається після виборів у курортному селищі? Щоб розібратися, туди вирушила журналістка "5 каналу".


Кандидати на посади депутатів та голови Затокської сільради складають присягу. На відміну від інших населених пунктів області, звідки досі звозять протоколи до територіальних комісій, у курортних селищах – Затока та Кароліно-Бугаз результати виборів підрахували миттєво. І вже, зокрема у Затоці – провели першу сесію новообраної сільради. Що правда, протоколів голосування ніхто не бачив.

"Просто сказали і все, люди повірили. Протоколи ніхто не давав, обіцяли на завтра-післязавтра", – каже кандидат на посаду депутата Кароліно-Бугазької сільради Сергій Шинкарюк.

Як так сталося – розповідають у Комітеті виборців. Надвечір 26го вересня ТВК оголосили перерву у засіданні до обіду наступного дня. Коли спостерігачі повернулися, то дізналися, що результати виборів досі не оголосили, проте у Затоці вже триває сесія новообраної сільради. І це, кажуть, не перша махінація: до виборів у цій ОТГ намагалися прописати майже тисячу сторонніх осіб.

"Ті фальсифікатори, у кого не вийшла схема з виборчими туристами, 900 людей викреслили, вони вирішили оголосити результати виборів", – зазначив голова комітету виборців України в Одеській області Анатолій Бойко.

Кандидати розповідають: під час підрахунку голосів теж зафіксували порушення.

"Нам оголошувалося усно кількість голосів, котрі набрав той чи інший кандидат. Але тут же необхідно було це протоколювати, вносити в протокол і запечатувати бюлетені. Цього зроблено не було нічого", – пояснює кандидатка в депутати Кароліно-Бугазької сільради Олена Салаєва.

Люди кажуть, що попри те, що перемогу здобула одна з кандидаток, присягу приймав інший кандидат. Побачити протоколи виборів та з'ясувати, що відбувається у Кароліно-Бугазькій ТВК, "5 каналу" не вдалося. На місці нікого не було. 

У Білгород-Дністровській районній комісії також чекають на представників ТВК Кароліно-Бугазької громади. Здати мають протоколи районних виборів. Бюлетенів голосування за голів селищ та місцевих депутатів їм не здають.

"За процедурою результат місцевих виборів визначає територіальна виборча комісія відповідної сільської ОТГ, тому всі результати встановлені і протоколи на рівні цих рад залишаються в них, разом з бюлетнями і здаються ними до архіву", – зазначає голова Білгород-Дністровської районної територіальної виборчої комісії Юрій Янєв.

Кілька годин по тому друга спроба потрапити до Кароліно-Бугазської територіальної виборчої комісії теж виявилася невдалою.

Потрапити всередину ТВК не вдалося і десятку кандидатів у депутати та навіть члену Білгород-Дністровської районної територіальної комісії.

"Хотів подивитися протоколи, мені нічого не дають. Я говорив, хто я, а вони закрили двері і не пускають", – розповів член Білгород-Дністровської районної територіальної комісії Денис Макаренко.

Кандидати та члени комісії викликали поліцію, там лише прийняли заяви, та на ситуацію не вплинули.

Тим часом комітет виборців України подав заяву до поліції про фальсифікації у Кароліно-Бугазькій ОТГ та звернувся до ЦВК з проханням вилучити протоколи голосування. А кандидати у депутати подали до суду, щоб скасувати результати виборів.

Ольга Дунська, Сергій Іщенко. Одеська область. "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну