УКР РУС
» » Телеканал "Прямий" хочуть закрити за наказом з Офісу президента – Гончаренко
Всі новини

Телеканал "Прямий" хочуть закрити за наказом з Офісу президента – Гончаренко

Опозиційний телеканал "Прямий" хочуть закрити за вказівкою з Офісу президента Зеленського, заявив нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко на зсіданні комітету з питань свободи слова.

"Я вважаю, що все, що відбувається навколо телеканалу "Прямий", а це вже не перший місяць – безкінечні перевірки, якісь слідства – все це стосується чомусь одного телеканалу в державі. Я не знаю, яким ще телеканалом цікавиться ДБР", – зазначив депутат.

"Я маю інформацію від своїх джерел, які мене не підводили, що була нарада в Офісі президента за участі силовиків, на якій була команда зупинити мовлення "Прямого" і був знайдений механізм – через арешт майна, продаж його через АРМА і зміну структури власників", – заявив Гончаренко.

"Очевидним є те, що механізм передачі телеканалу як арештованого майна в АРМА призводить врешті-решт до погіршення стану свободи слова в державі. Бо не переслідуються ті телеканали, які дуже любить влада, а переслідуються ті телеканали, які владу критикують", - зауважив він.

Олексій Гончаренко переконаний: ситуація з "Прямим" – це свідчення прямої загрози свободі слова, яка є дуже важливою для захисту демократії в Україні.

"Я вважаю, що в ситуації з телеканалом "Прямий" дуже важлива позиція комітету з питань свободи слова, хоча б з точки зору контролю за цим, відповідних звернень, щоб це вийшло на рівень парламентського контролю за дотриманням свободи слова в ситуації з конкретним телеканалом, який на мою думку, і згідно даних моїх джерел сьогодні цілеспрямовано переслідується", - зауважив депутат.

Генеральний продюсер "Прямого" Світлана Орловська, зазначила, що телеканал звернувся до комітету з питань свободи слова і інформації через цілеспрямовану атака на "Прямий", яка триває ще з літа 2019 року.

Як повідомляє телеканал "Прямий", ДБР знову направило подання про проведення нових обшуків. При цьому зазначається, що Бюро порушує процесуальні вимоги, звертаючись до скандального Печерського суду Києва, хоча за законом має звертатись за місцем свого розташування каналу - до Шевченківського суду.

Нагадаємо, раніше керівник слідчої групи ДБР Олег Корецький розповів, як у Бюро давали вказівки слідчим вжити заходів для арешту телеканалу "Прямий" як речового доказу, внаслідок чого канал мав припинити свою діяльність. Зокрема, за його словами, це робив перший заступник директора ДБР Олександр Бабіков.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну