УКР РУС
» » Луческу залишається в "Динамо": яку образу затаїли Ультрас і про що йшлося у переписці з Суркісом
Всі новини

Луческу залишається в "Динамо": яку образу затаїли Ультрас і про що йшлося у переписці з Суркісом

Колишній тренер "Шахтаря" Мірчу Луческу все ж очолить київське "Динамо". Прес-служба столичного футбольного клубу опублікувала тексти листів, які надсилали один одному президент клубу Ігор Суркіс та майбутній тренер команди Мірча Луческу. Саме фрагмент цієї переписки оприлюднили напередодні у румунських виданнях заявивши про відмову Луческу тренувати клуб. Про що переписувалися Суркіс та Луческу та як реагують фани – у сюжеті кореспондентки "5 каналу" Єви Ніколашвілі.

Тренер, який не програв жодного матчу або безпрограшний варіант для Динамо. Так почали жартувати у соцмережах після інформації від румунських ЗМІ, що Мірча Луческу покидає біло-синіх, пробувши на посаді лише кілька днів. Як доказ журналісти оприлюднили фрагмент листа, в якому новий тренер пише, що не зможе працювати через негативну позицію динамівських фанів.
Луческу залишається, згодом запевнили у клубі. Та виклали повну переписку між новим наставником та президентом команди Ігорем Суркісом. Тоді румунський спеціаліст сумнівався в правильності вибору.


"На жаль, я прийняв рішення відмовитися від співпраці з командою Динамо Київ", – писав Луческу.

І додавав: "Хочу подякувати родині Суркісів за довіру та зроблену пропозицію, але відчуваю, що не зможу працювати в атмсфері неприйняття, що виходить від тієї частини вболівальників, підтримки яких команда найбільше потребує в моменти спортивних баталій".

"Ми обидва прийняли непросте рішення. Але воно було всебічно осмисленим, відповідальним і надзвичайно мотивованим. Керівництво клубу цілком усвідомлено зробило Вам пропозицію, розуміючи всі ризики, які виникнуть у фанатському середовищі навколо такого кроку", – наголошував Ігор Суркіс.

Крок назустріч зробили 23 липня. Тоді громадськості представили колишнього тренера "Шахтаря" – запеклого суперника Динамо в українській прем’єр-лізі – Мірчу Луческу.

"Мірча Луческу – один з кращих тренерів, я вважаю, в світі", – заявляє Ігор Суркіс.

"По-перше, я скучив за Україною. У мене були дуже хороші стосунки з уболівальниками в Україні. Я вдячний, що прийшов до клубу з великими традиціями, з талановитими футболістами", – каже головний тренер "Динамо" Мірча Луческу.

Луческу пробув на посаді головного тренера "гірників" 12 років. Виграв з ними два десятки трофеїв. А у 2009 році привів Шахтар до перемоги в Кубку УЄФА – другому за престижністю в Європі. У 2016 Луческу або Містер, як його ще називають, пішов з українського клубу у російський "Зеніт". Після тренував збірну Туреччини. Утім про "гірників" не забув. Ще на початку липня вітав футболістів "Шахтаря "із черговою перемогою у Чемпіонаті України.

"Я вітаю вас усіх з цим новим успіхом в чемпіонаті. Ви знаєте, що я завжди душею поруч", – казав Луческу.

Душею у "Шахтарі", а контрактом із командою біло-синіх. Поява Луческу в "Динамо" призвела до шквалу критики Містера. Вболівальники одразу нагадали тренеру про випади стосовно команди "Динамо" та її багаторічного наставника – Валерія Лобановського.

"Я дуже здивований позицією Лобановського, адже у нього абсолютно не було ніяких результатів за межами України", – казав Мірча Луческу.

Так, у 2019 році Мірча Луческу відреагував на шосте місце легендарного наставника "Динамо" Валерія Лобановського у рейтингу найкращих тренерів в історії футболу. Сам Містер опинився лише на 41 місці. Згодом, Луческу вибачився перед фанатами, утім вболівальники випади у бік легенди "Динамо" не пробачили. Після призначення Луческу тренером, ультрас заявили: "працювати у Києві той нормально не зможе". Вболівальники також кажуть і про можливе зменшення фанів "Динамо", поки клуб тренуватиме Луческу.

"Для мене результати команди під тренуванням цієї людини – вони нецікаві. Ну, я не сприймаю цю людину як тренера "Динамо Київ". Вже в клубі не дуже комфортна склалася атмосфера враховуючи це. І гравці, на скільки мені відомо, також переживають за те, як це все відбулося", – каже Андрій Кореневський, представник спільноти фанатів "Динамо".

Незадоволені вибором Луческу залишилися і у "Шахтарі". Той вичерпав себе як тренер, заявив гендиректор гірників Сергій Палкін. Ба більше, за його словами, румунський фахівець двічі просився повернутися до "Шахтаря", утім там відмовили. В новому амплуа гірники зустрінуться з колишнім тренером 25 серпня. "Динамо" та "Шахтар" зійдуться в футбольному бою за Суперкубок України на НСК Олімпійський.

Єва Ніколашвілі, Андрій Толяренко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну