УКР РУС
» » Масові заворушення і новий поворот у справі про вбивство Джорджа Флойда: що відомо про ситуацію в США
Всі новини

Масові заворушення і новий поворот у справі про вбивство Джорджа Флойда: що відомо про ситуацію в США

Новий поворот у справі про вбивство темношкірого американця Джорджа Флойда. Тепер за ґратами четверо поліцейських, які брали участь у його затриманні. Масові протести у США не вщухають дев'ятий день поспіль. Демонстрації проти поліцейського свавілля охопили вже понад 350 американських міст. Президент Дональд Трамп пообіцяв не залучати армію для придушення демонстрацій. Як минула дев'ята ніч, протестів розповість кореспондентка "5 каналу" Вероніка Орєхова. На вулицях американських міст – десятки тисяч протестувальників. Їм протистоять кордони правоохоронців у повній амуніції. Порядок на вулицях міст охороняють нацгвардійці з землі та поліцейські гвинтокрили з неба. У Вашингтоні підходи до Білого дому перегородили металевим парканом та "живим щитом" з військових. Дію комендантської години в американській столиці продовжили до 6 червня. Порушникам загрожує штраф до 300 доларів або до десяти діб арешту. Однак протестувальники і не думають іти з вулиць.
"Я тут не лише через смерть Джорджа Флойда, ми вимагаємо правосуддя, ми хочемо, щоб поліція зрозуміла, що в неї обмежені повноваження", – каже Тревор Сміт, протестувальник.
На підтримку демонстрантів висловився і 44-й президент США Барак Обама. "Трагічні події на вулицях американських міст демонструють потребу у змінах. Ми мусимо втілити їхні вимоги та змінити Америку. Рушійна сила цих протестів – молодь, наші діти, які висловлюють свої прагнення. Ми мусимо дослухатися до їхньої думки", – говорить Барак Обама, президент США (2009-2017).
Президент Дональд Трамп тим часом вирішив не залучати армію для розгону демонстрантів. Втім, додав: якщо ситуація загостриться, Збройні сили таки введуть до американських міст.
"Я не думаю, що є потреба у військових. У нас дуже сильна армія, а в мене є всі повноваження, щоб розгорнути збройні сили. Однак ми побачили, що вгамувати невдоволених можна й без куль", – заявляє Дональд Трамп.
Після восьми днів масових протестів прокуратура Міннесоти таки висунула обвинувачення всім учасникам затримання темношкірого Джорджа Флойда. Трьох правоохоронців звинувачують у пособництві і підбурюванні до злочину. Для кожного встановлена можливість звільнення під заставу в 1 мільйон доларів.
"Я просив надати час для ретельного вивчення всіх доказів у справі. І тепер я можу сказати, що ми внесли поправки. Усі винні, як і ми і пообіцяли, будуть покарані. Я твердо вірю, що ми встановимо справедливість для Джорджа Флойда, його родини та нашої держави", – говорить Кіт Еллісон, генеральний прокурор Міннесоти. Офіцеру Дереку Шовену, який наступив ногою на шию загиблому чоловіку і не відпускав, аж поки той не задихнувся, – тепер закидають умисне вбивство. Правоохоронцю загрожує до 40 років позбавлення волі. Але протестувальники вважають, що навіть цього замало і вимагають повної зміни системи. Вероніка Орєхова, "5 канал" Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну