УКР РУС
» » Посилення карантину на Київщині: що розповіли люди та поліція про обмежувальні заходи – включення
Всі новини

Посилення карантину на Київщині: що розповіли люди та поліція про обмежувальні заходи – включення

Від початку карантину в Київській області склали понад 250 протоколів про адміністративні правопорушення через недотримання обмежувальних заходів перевізниками, магазинами та містянами, які перебували в громадських місцях. Про це "5 каналу" повідомили в прес-службі патрульної поліції Київщини. Від 11 квітня і до 13 квітня в області триває посилений режим карантину. Відповідне рішення ухвалила влада Київщини напередодні. Про які обмеження йдеться і чи вже відчули їх містяни – розповіла кореспондентка "5 каналу" Ганна Рибалка.

Напередодні у ЗМІ з'явилася інформація про комендантську годину, яка нібито вводиться з 11 квітня з 13:00 і до 13 квітня, 6:00. Також це стосується Великодніх свят. Як повідомили у КМДА, про комендантську годину не йдеться – вона вводиться за умови надзвичайного стану. Ідеться про посилення карантину та обмежувальних заходів.

Також повідомили, що заборон виходити з дому немає. Але на прогулянки треба виходити в масках. І про це попереджали патрульні сьогодні.

"Потрібно обмежити свій вихід з дому до понеділка. Вирішив затаритися в магазині. Всі там ходять у масках, без маски не пускають", – розповів чоловік на вулиці.

Патрулювання "5 канал" проводив спільно з поліцейськими в Ірпені. І збирається продовжити це в місті Бровари Київської області.

У місті Ірпінь на набережній, де збираються до сотні людей, майже пусто. Анатолій з "Муніципальної варти" патрулював місцевість на квадроциклі.

"90% сприймають зауваження адекватно. Багато хто – ігнорує", – розповідає чоловік.


"З початку карантинних заходів, з кінця березня, було складено Ірпінським відділом поліції 12 протоколів. Три з них – на перевізників. Інші – на суб'єктів господарювання", – каже офіцер поліція Наталія Кіркіна.

Під час спільного рейду з журналістами патрульні не склали жодного протоколу, робили попередження тим, хто був без масок і рукавичок.

Наголошували, що потрібно уникати людних місць та гуляти по одному.

Загалом, в області склали більше 200 протоколів. Йдеться, зокрема, про перевізників, які ігнорували правила, та про магазини, які не припинили свою діяльність, а також тих містян, які відвідували громадські місця без жодних засобів захисту.

Нагадаємо, рішення комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо обмеження свободи пересування громадян мають рекомендаційний характер. Таке роз'яснення з'явилося на офіційному сайті Національної поліції.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну