УКР РУС
» » Податок "на цукерки" і заборона на рожеві штани: найбільш курйозні закони світу – добірка
Всі новини

Податок "на цукерки" і заборона на рожеві штани: найбільш курйозні закони світу – добірка

Таїланд



  • Належить сплатити штраф близько $ 2000, якщо людина насмітить на тротуарі і її застали за цим заняттям. 



    Заборонено наступати ногою на національні гроші. На всіх купюрах та монетах Таїланду зображено короля. І такий вчинок може призвести не лише до ув'язнення, а й до серйозного побиття.



    Виходити з дому не вдягнувши нижньої білизни – незаконно. 



    Під час кермування автомобілем водій обов'язково має бути в сорочці.

Філіппіни



  • Затори на дорогах вирішили злегка хитромудрим методом. Водії, у яких номерні знаки закінчуються на 1 і 2, не мають права пересуватися містом по понеділках. Ті, у кого 3 і 4 – по вівторках, 5 і 6 – по середах, 7 і 8 – по четвергах, 9 і 0 – по п’ятницях. Лише у вихідні їздити дозволено абсолютно всім. Звучить абсурдно, але даний закон був прийнятий і продовжує діяти. Виходить, якщо ви сядете за кермо "не у свій день", то вам загрожує стягнення навіть попри пристойну поведінку на дорозі.


Водійportal.lviv.ua

Швейцарія



  • У маленьких містечках їздити по горах на велосипеді - заборонено.



    Одяг не можна вивішувати для висушування в неділю.



    Мити машину по неділях - заборонено.



    Косити газон у неділю - заборонено, бо це спричиняє надто багато шуму.



    Прочищати туалет після 22:00 - заборонено.



    Виробляти, зберігати й торгувати абсентами заборонено, споживати їх - це цілком законно.



    На приладовій панелі авто з зимовими шинами має бути наклейка, яка свідчить, що водій не повинен на цих шинах їздити швидше, ніж 160 км / год.



    За забуті всередині автомобіля ключі від ранспортного засобу і при цьому відчинене авто - покарання.

Швеція



  • Принц або принцеса, які виходять заміж / одружуються без згоди уряду, втрачають право правонаступництва для своїх дітей та інших нащадків.



    Проституція в країні легалізована, але користуватися цими послугами - незаконно.



    Перефарбовувати будинок без ліцензії на конкретнпий колір та дозволу уряду - незаконно.



    Якщо відпустити свиней "у жолуді" на територію, яка належить вам і паралельно ще комусь, і перевищити квоту дозволених свиней, це загрожує штрафом за кожну свиню іншим власникам та зобов1язує відновити всі збитки, завдані зайвими свинями.


Кольорові будинкиekobil.com.ua

Південна Корея



  • Співробітники дорожньої поліції зобов’язані повідомляти про всі хабарі, які вони отримують від водіїв.

Сингапур



  • Не можна ходити навколо свого будинку оголеним - це вважається порнографічним.



    Якщо після користування громадським туалетом не змити в ньому - це загрожує величезним штрафом.



    В'возити в країну цигарки - незаконно. Сигарети незаконні в усіх громадських місцях.



    Після третього покарання за засмічення громадського простору, людину зобов'язують прибирати вулиці по неділях, а на спину прикріпляють табличку: "Я насмітив". Подібні покарання навіьт можуть транслювати на місцевому ТБ.



    Зазирати в ліфт, просуваючи туди голову - незаконно.



    Продаж гумок - незаконний, але жувати її не заборонено. Закон запровадили після того, як безліч уживаних жувальних гумок почали знаходити на станціях метро та у вагонах. За залишену жуйку будь-де, крім сміттєвого бака, загрожує величезний штраф.


Дівчинаgoodhouse.com.ua

Велика Британія



  • Коровам не можна пересуватися по проїжджій частині між 10:00 та 19:00, якщо це заздалегідь не узгоджено з уповноваженим поліції.



    Вся земля може бути успадкована лише найстаршим сином.



    Починаючи з 1313 року, депутати не можуть брати в парламент зброю й обладунки.



    Щоб придбати телевізор, потрібно купити спеціальну ліцензію. На відміну від комерційних телеканалів США, дві основні станції у Великобританії оплачуються урядом (BBC1 та BBC2) і не мають рекламних роликів. Ліцензія оплачує трансляцію програм та витрати, необхідні для запуску станцій.



    Заборонено їсти шоколадки у громадському транспорті.



    Самогубство класифікується як злочин.



    Хлопчикам віком до 10 років не можна дивитися на оголеного манекена.



    Залишати власний багаж без особистого нагляду - незаконно. Тому у вадповідь на "Придивіться, будь ласка, за сумкою, я на 5 хвилин" англійці можуть і насторожитися. Причина запровадження закону: терористи можуть помістити бомбу в сумку, а потім залишати, щоб вона вибнула. Оскільки це стало реальною загрозою, закон був прийнятий для профілактики злочину та притягнення до відповідальності тих, хто його вчинив.



    Розміщення поштової марки, яка зображує королеву (або короля) догори ногами, розцінюється як зрада.


Сумкаwww.newsonline.in.ua

Норвегія



  • Якщо ви купуєте будь-що у пластиковій пляшці, з вас стягується додаткова плата, яка повертається, коли ви здасте пляшку назад.



    Напої, що містять більше 4% алкоголю, заборонені до продажу в день виборів. На початку 1900-х років у день виборів багато людей умудрялися споживати міцний алкоголь і приходити на виборчу дільницю у стані сп'яніння. Звісно, це сильно впливало на концентрацію уваги, і, як наслідок, - на рішення. Для забезпечення чіткої уваги громадян при голосуванні за державних чиновників і було ухвалено цей закон.



    Ви не можете відслідковувати свого собаку чи кота, якщо вони - жіночого роду.



    Щоб мати телевізор чи навіть відеомагнітофон, потрібно придбати ліцензію.



    Чемпіонат світу з хокею із шайбою 1999 року в Норвегії був під загрозою перенесення в іншу країну, бо влада Норвегії не дозволяла німецькому пивному концерну "Варштайнер" рекламувати свою продукцію на чемпіонаті. Справа в тому, що 1977 року в Норвегії було прийнятто закон, спрямований проти реклами пива, а в січні 1998 року влада ухвалила новий закон, який не дозволяє рекламувати легке пиво компаніям, що виробляють і більш міцні сорти напою.

Камбоджа



  • Водяні гармати не можна використовувати під час святкування Нового року. Чиновники країни стверджують, що використання водяних пістолетів у певний час вийшло з-під контролю. Учасники урочистостей, мовляв, наповнювали водяні гармати каналізаційними стоками, перешкоджаючи руху транспорту. Поки їх використання заборонено, але єдине покарання за порушення правила - конфіскація водяного пістолета, не більше того.


Кіт взимкуDepositphotos

Морокко



  • Якщо ви знаходитесь у компанії когось, хто має при собі наркотики. Вас разом притягнуть до відповідальності - навіть якщо ви не знали про навність у свого супутника заборонених речовин.

Мексика



  • Священнослужителі не можуть носити релігійний одяг на публіці. Це передбачає Конституція Мексики від 1917 року



    Велосипедисти не можуть відривати жодної ноги від педалей, оскільки це загрожує втратою рівноваги. Після випадкової загибелі велосипедиста 1895 року цей закон було ухвалено для захисту користувачів велосипедами.



    У центрі міст заборонено залишення велосипедів та будь-якого іншого подібного дрібного транспорту.



    Під час Страсного тижня в містах заборонено використання коней та кінного транспорту. Страсний тиждень був важливим тижнем релігійних свят із 19 ст. Оскільки вулиці були переповнені людьми, які беруть участь у урочистих заходах, було прийнято закон, який гарантував, що ніхто не повинен чіпати учасників руху з кіньми, щоб це не призвело до неприємностей.



    Жінки, які працюють в уряді міста Гвадалахара, не можуть носити міні-одяг або будь-який інший "провакаційний" одяг у робочий час.



    Кричати образливі слова в будь-якому громадському місці - незаконно.



    Будь-який художній показ оголеного образу - незаконний.

Італія



  • Помирати в італійському селі Фальчіано-дель-Массіко - незаконно, як розпорядився міський голова. Джуліо Чезаре Фава видав декретний указ, оскільки в селі не було кладовища. Цвинтар мало лише сусіднє містечко, тому питання що робити з померлими, створювало велику логістичну проблему.



    Неправомірно практикувати благодійництво як професію.



    Чоловіка можуть заарештувати за носіння спідниці.



    Удар когось кулаком вважається злочином.



    Жінкам із іменем Марія забороронено займатися проституцією.


flickr.com

Австралія



  • Змінювати лампочку мають право тільки ліцензовані електрики.



    Носити яскраві рожеві штани після полудня в неділю - заборонено.



    Діти не можуть купувати сигарети, але за паління при цьому не покарають.



    Забороняється залишати ключі від автомобіля в транспортному засобі без нагляду.



    Блукати вулицями, одягаючи чорний одяг, повстяні туфлі та намазавши чорний лак для взуття на обличчі - незаконно, оскільки це є інструментом кота, котрого.



    Відповідно до правил австралійського управління зв’язку, перший дзвінок не можна здійснювати через модем.



    Законодавці пропонують новий закон, який не дозволить нікому підійти ближче, ніж за 100 метрів від туші мертвого кита. Закон запропонували після того, було помічено, що туристи, задля вдалих кадрів із акулами, почали пригодовувати їх м'ясом із туші мертвого кита. Новий закон має захистити людей від нещасних випадків за участі акул, що можливі під час таких "розваг" -  він регулює те, наскільки близько можна підійти до мертвого кита. Уже є закон, який обмежує, наскільки близько можна підійти до живого кита, але такого закону стосовно туші мертвого кита досі не було.

Греція



  • Всі онлайн-ігри заборонені. Закон був введений задля припинення незаконних азартних ігор. Однак уряд не міг придумати, як розрізнити нешкідливі інтернет-шахи від нелегальних ігор, тому просто заборонив інтернет-ігри як явище.


Ідея, лампочкаDepositphotos

Канада



  • В Калгарі, Альберта, заборонено купувати/продавати контактні лінзи для очей у магазинах одягу. Цей закон набув чинності в 2011 році. Заборона на реалізацію декоративних лінз була введена після того, як оптики в Альберті перестали отримувати прибуток на продажу безрецептурних лінз - які можна було придбати і в магазинах одягу. В результаті продаж будь-яких лінз для очей у магазинах одягу було заборонено.



    Комікси, в яких зображені будь-які протиправні дії, - заборонені.



    Задній номерний знак не може бути захищений склом або пластиком.



    Заборонено мати підключення до Інтернету швидше, ніж 56 кб.



    Плювати посеред вулиці - заборонено.



    Фарбувати сходи, - заборонено, оскільки поки вони повністю не висохнуть, будуть слизькими.



    Всі роботи із зовнішнього фарбування вимагають спеціального дозволу для ухвалення кольорів. навіть якщо це стосується внутрішньої частини віконної рами.



    Якщо людина має на собі пов'язку, вона не може публічно її знімати.



    Заборонено дивитись або слухати трансляцію, не ліцензовану урядом Канади.

Данія



  • Забороняється заводити машину, якщо під транспортним засобом знаходиться жива істота.



    За неповідомлення про смерть людини у відповідні інстанції - штраф 20 крон.



    Маскувати обличчя - заборонено. Під час несанкціонованого заворушення поліції може знадобитися заарештувати осіб, які порушують закон, і зробити це простіше, якщо особа не буде приховувутися.



    Ресторани не можуть брати плату за воду, якщо до неї не додавався лід, шматочок лимона тощо.



    Якщо кінний транспорт і автомобіль не можуть розминутися, власник машини зобов’язаний поступитися дорогою кінному транспорту.



    Спроба втекти з в'язниці не є протизаконною: якщо втікача спіймають, то просто зобов’яжуть відбути решту свого терміну.


Щітки для фарбуванняremdesign.info

Франція



  • Якщо продукт містить у своєму складі сіль або цукор, виробник обов'язково має вказати на упаковці, що слід займатися фізичними вправами і їсти щонайменше 5 фруктів / овочів на день.



    Закон дозволяє одружитися з людиною, яка вже померла, але за умови, якщо буде доведено, що пара планувала одружитися ще до смерті одного з наречених. У грудні 1959 року, коли на півдні Франції прорвала Мальпассетська гребля, Шарль де Голль розробив закон, який дозволив би вдові одружитися зі своїм померлим чоловіком. Зараз у Франції теж можна подати заявку на "посмертний" шлюб.



    Було заборонено вмирати на території комуни. Коли єдине кладовище у місті заповнилося, місцева влада попросила ще одну земельну ділянку поруч із узбережжям, щоб збудувати інше. Однак регіональний суд відхилив пропозицію на підставі закону, що регулює забудову морського узбережжя. Через це місто помстилося, прийнявши цей дивакуватий закон.



    Попільниця вважається смертельною зброєю.



    Цілуватися на залізницях у Франції - заборонено



    Називати свиней кличкою Наполеон - заборонено.



    Фотографувати працівників міліції чи поліцейські машини, навіть якщо вони просто на другому плані, - протизаконно

Німеччина



  • Кожен офіс повинен мати вікно в видом на небо - хай навіть невелике.



    Подушку можна вважати "пасивною" зброєю.

Ірландія



  • Тому, хто прикинеться, що займаєтеся чаклунством або володіє знаннями в будь-якій окультній науці, загрожує позбавлення волі терміном на один рік


ЧаклунствоЗнай.ua

Ізраїль



  • Не можна їздити на велосипеді без спеціальної ліцензії.



    Годувати тварин у громадських місцях - незаконно.



    Приводити ведмедів на пляж - заборонено.



    Гучні звуки чи використання потужних вогнів у вихідні дні - заборонено.



    Утримування собак ротвейлерів - заборонено. Закон було ухвалено після того, як двох молодих дівчат було вбито собаками породи ротвейлер. Він ініційований, аби захистити інших громадян від таких нападів.



    Прочищати ніс у суботу - заборонено. Ця заборона була широко розповсюджені та неправильно трактована світською пресою в Ізраїлі. Преса повідомляла про релігійну директиву, обґрунтуванням якої вказували загрозу носової кровотечі тощо, тобто те, що порушило б кодекс, який регулює святість суботи. Проте рабинські директиви і будь-яка інша форма релігійного права не є юридично обов'язковими в Державі Ізраїль. Вони спрямовані на віруючих єврейської віри (де б вони не жили).

Південна Африка



  • Для придбання телевізора потрібна ліцензія.



    Молодим людям у купальних костюмах заборонено сидіти на відстані менше 12 дюймів один від одного.

Свазіленд



  • Будь-яка жінка, яка носить штани, може бути покараною, якщо її форма одягу викличе у будь-кого спротив. Так король Мсваті III намагається реформувати свою країну, відновлюючи в ній традиційні цінності. Й це лише один із небагатьох подібних указів.



    Молоді дівчата можуть не потиснути руку чоловікам. Власне, цей закон було прийнято з тією ж метою, що й попередній.

Фінляндія



  • У Фінляндії існує "податок на цукерки" - на товари, що містять цукор. Цікаво, що вода у пляшках оподатковується, а печиво - ні. Податок запроваджено 1 січня 2011 року і він застосовується до всіх імпортних та фінських солодощів, морозива та безалкогольних напоїв. Сума податку становить 75 центів за кілограм або 7,5 центів за літр продукту. Раніше це був загальний споживчий податок, однак ЄС був незадоволений тим, що ксиліт (цукрозамінник, натуральний підсолоджувач - ред.) не оподатковувався. Тому старий споживчий податок було замінено на новий, який згодом став відомий як "податок на цукерки".



    Мешканці Фінляндії повинні були сплачувати податок за телевізор, незалежно від того, чи мали вони його вдома. Це діяло саме так головним чином тому, що, на думку уряду, навіть якщо у вас немає телевізора, ви, мабуть, знаєте когось, у кого він є, і дивитися ТБ разом із цією людиною.



    Таксисти повинні сплачувати роялті, якщо вони відтворюють музику у своєму авто на замовлення пасажира за додаткову плату.


Солодощі, цукерки, карамелькиDepositphotos Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну