УКР РУС
» » Коронавірус в Європі: Іспанія закрила порти для лайнерів, а Естонія оголосила надзвичайний стан до 1 травня
Всі новини

Коронавірус в Європі: Іспанія закрила порти для лайнерів, а Естонія оголосила надзвичайний стан до 1 травня

У європейських країнах за добу значно зросла кількість хворих на Covid-19. Про це свідчать дані карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса. 

Загальна статистика

Станом на ранок 13 березня по всьому світу коронавірусом заразилися 128343 людини, загинули – 4720, одужали – 68324 людини. Згідно з цими даними, до п'ятірки країн за кількістю підтверджених випадків захворювання входять:


  • Китай (80814)



    Італія (15113) – понад 2,6 тис. нових випадків за 12 березня



    Іран (10 075) – понад 1 тис. нових випадків за 12 березня



    Південна Корея (7 979)



    Іспанія (3 146)

Франція займає шосте місце (2876 випадків), далі йдуть Німеччина (2745) і США (1762). Закривають десятку Швейцарія (868) і Норвегія (800).

Коронавірус в Італії 

В Італії кількість померлих від ускладнень, викликаних коронавірусом перевищила позначку в 1000 осіб, і становить 1016 людей, число заражених – до 15113. Про це заявив голова департаменту цивільної оборони Анджело Бореллі, передає ANSA. За останні 24 години від коронавірусу померли 189 пацієнтів, інфекцію виявили у 2249 осіб.

Коронавірус в Іспанії

Кількість хворих в Іспанії перевищила 3 тисячі, понад 70 тисяч у світі одужали. В Іспанії кількість померлих від коронавірусу зросла до 84 людей.  Влада Іспанії через побоювання поширення коронавірусу заборонила захід у свої порти круїзним лайнерам. Як повідомляє El Pais, таке обмеження набрало чинності з 13 березня і триватиме до 26 березня. Деяким суднам до 15 березня дозволять заходити в іспанські порти для висадки пасажирів, які вже не повернуться на борт. А міністерство транспорту країни буде періодично оцінювати динаміку розвитку епідемії Covid-19, особливо в сусідній Італії, яка стала осередком коронавірусу в Європі. Крім того, в Іспанії коронавірусом заразилися ще один міністр – захворіла міністр територіальної політики Кароліна Даріас – і двоє провідних ультраправих політиків. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на El Mundo. Кароліна Даріас відвідала 8 березня феміністичний марш у Мадриді. У цій події вона взяла участь разом з Ірене Монтеро, міністром з питань рівності, яка першою з іспанських урядовців заразилася коронавірусом.

Коронавірус в Естонії

А уряд Естонії прийняв рішення про введення надзвичайного стану у зв'язку з поширенням коронавірусу до 1 травня 2020 року. Як заявив прем'єр-міністр Юрі Ратас країни, одних тільки заходів державного характеру для подолання кризи більше недостатньо, повідомляє "Інтерфакс-Україна". "Ми опинилися в ситуації, коли кожна людина повинна внести свій вклад в захист здоров'я населення. Я розумію ту незручність, яку оголошення надзвичайного стану заподіює всім нам, однак на шальках терезів захист не тільки здоров'я, а й життя людей", - підкреслив Ратас. Тепер в Естонії не дозволяється проведення публічних зібрань. З понеділка 16 березня школи повинні будуть припинити звичайне навчання і перевести його на дистанційне і домашнє навчання. В університетах і науково-дослідних інститутах наукова діяльність продовжиться. Робота і розпорядок дитячих садків і догляд за дітьми визначаються місцевим самоврядуванням або іншим адміністратором дитячого садка. У пунктах перетину кордону встановлюється санітарний контроль для виявлення у людей симптомів коронавірусу. Жителі Естонії та іноземні громадяни, які прибувають з країн високого ризику, повинні перебувати в карантині протягом двох тижнів. До 1 травня музеї і кінотеатри будуть закриті для відвідувачів. Виступи, концерти, спортивні заходи та конференції заборонені. В установах соціальної опіки, лікарнях і в'язницях буде діяти заборона на відвідування. В Естонії зареєстровано 27 випадків зараження коронавірусом.
Як повідомляв 5.UA, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила пандемію коронавірусу. На планеті більше 120 країн і територій, де виявили вірус. В Європі епіцентром поширення захворювання є Італія. Нині в Україні є три підтверджені випадки захворювання на коронавірус.
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну