УКР РУС
» » Асєєв: Ми нині не можемо повернути Донбас, і все питання в тому, щоб це не розповзлося далі
Всі новини

Асєєв: Ми нині не можемо повернути Донбас, і все питання в тому, щоб це не розповзлося далі

Україна не зможе повернути окуповані території Донбасу. Таку думку висловив у програмі "Рандеву з Яніною Соколовою" на "5 каналі" журналіст Станіслав Асєєв, який у грудні 2019 року був звільнений із полону терористів. 

Асєєв розповів, що говорив про Донбас із Зеленським, але їхні думки різняться: "Наші думки не збігаються, бо я вважаю, що ми програли цю війну. Ми втратили ці території, ми не зможемо їх повернути...".

При цьому додав, що державність Україна не втратила: "Нині дуже рідко ведуться війни, які б закінчувалися повною втратою державності. Як правило, це локальні конфлікти і питання в тому, можемо ми контролювати цю територію чи ні. Ми не можемо повернути Донбас і все питання в тому, щоб воно не розповзлося далі. Зараз ситуація саме така, поки є Путін і його адміністрація".  


 

Асєєв підкреслив, що на сьогодні в ОРДЛО виросло ціле покоління дітей, які "ходять строєм у шинелях воєнних ліцеїв "ДНР", яких виховували на прикладі протистояння бойовиків та російських найманців і Києва. За словами журналіста, пропаганда йде від першого класу і до інститутів. І запитання не в тому, чи готові люди в ОРДЛО повернутися в Україну, а чи готова Україна прийняти цих людей. 

За словами журналіста, єдиний спосіб повернути Донбас – учасників збройного конфлікту на стороні бойовиків вивезти в Росію, після чого відновити контроль над державним кордоном. Разом із тим Асєєв назвав такий сценарій "фантазією".

"Реінтеграція цього регіону можлива, якщо ми отримуємо під контроль російсько-український кордон. А перед цим Російська Федерація забере собі всіх цих десятки тисяч людей – тих, хто сидить зараз у тюрмах. Хай їдуть ті, хто мав стосунок до армійських корпусів, не тільки військових, але і забезпеченння і їхню бухгалтерію – тобто всіх, хто входив у склад 1 і 2 армійських корпусів. Другий момент – політична кон'єктура, яка нині представляє окупаційну владу. Власне, вони й самі втечуть, за цим діло не стане. І третій момент – хай заберуть бойовиків, які з 2014-го року тисячами сидять у тих тюрмах. Із ними теж незрозуміло, що робити, бо навіть забирати їх у такому складі тюремному на нашу територію – це дуже небезпечно, бо вони колись вийдуть все одно. Я говорю, що цим людям я бажаю опинитися в РФ більше, ніж в тюрмі... Якщо вони опиняться в Росії у такому глобальному складі, то Росія насправді подивиться, що вона створила на цих територіях і яка буде криміногенна ситуація в тому регіоні, де вони опиняться. Бо вони не здатні більше ні на що, крім як ґвалтувати, вбивати і "віджимати" чиюсь власність. І якщо віддадуть нам під контроль кордон і цих людей вивезуть – тоді так, можлива гуманітарна глибока робота в цьому регіоні. Але це ніколи не відбудеться, це – фантазії", – сказав Асєєв.

Оптимальним варіантом, вважає журналіст, поки при владі в РФ Путін, є заморожування збройного конфлікту на Донбасі та надання соціальних гарантій людям, які залишаються на тій території, але сподіваються на звільнення.

Асєєв також сказав, як ставиться до ініціативи радника секретаря РНБО Сергія Сивохи про "Національну платформу єднання": "Я ставлюсь до цього негативно. Мені здається, що і Сивохо, і Зеленський не до кінця адекватно оцінюють ситуацію, що зараз складається щодо Донбасу, тому це не на часі".

Як повідомляв 5.UA, журналіст Станіслав Асєєв розповів, що в рамках обміну полоненими між Україною і "ДНР" вийшли ті, хто брав участь у злочинах в "ізоляції", так і в підтримці "ДНР". Одного з таких українців затримала СБУ.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну