УКР РУС
» » Коронавірус: ВООЗ може запровадити надзвичайний стан у всьому світі
Всі новини

Коронавірус: ВООЗ може запровадити надзвичайний стан у всьому світі

Надзвичайний стан у світі через коронавірус може оголосити Всесвітня організація охорони здоров'я. Чи варто це робити, обговорюють на екстреному засіданні, яке в ці хвилини відбувається у Женеві.
Країни закликали забезпечити швидкий обмін інформацією щодо хвороби й прискорити скоординовану розробку вакцин, діагностику та терапію уражених. Кількість загиблих від недуги зросла до 170-ти. Загалом інфікованих – понад 7 тисяч 700 осіб. У Європі та Азії зафіксували нові випадки зараження. В Італії тим часом 6 тисяч осіб заблоковані на круїзному лайнері. На судні підозрюють спалах коронавірусу.
Смертоносний коронавірус не збавляє темпів. Недуга вже поширилася на всі регіони Китаю. Зокрема, захворювання зафіксували в Гонконгу й Тибеті. В автономії тимчасово закрили всі пам'ятки. Тих, хто прибуває до регіону, обов'язково відправляють на двотижневий карантин. Критична ситуація у провінції Хубей – епіцентрі зараження. За добу кількість хворих там збільшилася більше, ніж на тисячу. До регіону постійно прибувають медики, аби допомогти боротися з недугою. Більшість з них відправляють до лікарень Уханя, звідки й поширився вірус.
Попри нові випадки інфікування, Національна комісія охорони здоров'я Китаю заявила про зменшення кількості заражених у кількох провінціях, порівняно з попередніми днями. В аеропортах, метро та на залізничних станціях проводять суворий медичний контроль і дезінфекцію. На тлі спалаху хвороби в країнах Азії масово розкуповують медичні маски. Туреччина планує відправити до Китаю кілька мільйонів масок.
Спалах хвороби досягне піку до середини лютого – припустила влада Китаю – і спаде до кінця березня. Однак у Всесвітній організації охорони здоров'я дають не такі оптимістичні прогнози: хвороба може ширитися і надалі. Як повідомляв 5.UA, з 4 лютого Україна призупиняє пряме авіасполучення з Китаєм.    Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну