УКР РУС
» » "Жодних послаблень для країни-агресора": у "ЄС" прокоментували законопроєкт про медіа
Всі новини

"Жодних послаблень для країни-агресора": у "ЄС" прокоментували законопроєкт про медіа

Для "Європейської солідарності" дуже важливим є збереження в Україні свободи слова. А також те, щоб не було жодних послаблень для проросійських медіа або тиску з боку країни-агресора. І законопроєкт про медіа пропонує ці засади.

Про це заявив нардеп від фракції "ЄС" Микола Княжицький після засідання комітету з питань гуманітарної політики, де розглядався проєкт закону про медіа в Україні, повідомляє Еспресо.TV.

"Якщо наші пропозиції щодо цієї норми, а також деяких інших норм, які стосуються забезпечення прозорості медіа-фінансування і медіа-власності, а також норм, які не допускають цензури в інтернеті без жодних підстав, але контролюють, щоб не було пропаганди країни–агресора, – якщо це буде враховано, то ми будемо підтримувати таку концепцію", – сказав депутат.

Княжицький наголосив, що фракція "ЄС" готує альтернативний законопроєкт про медіа. Але якщо влада дослухається до пропозицій опозиції і зміни, на яких наполягає "ЄС", врахують, фракція підтримає наявний проєкт закону.

"Для нас важливо не так авторство. Для нас дуже важливо, щоб жодних послаблень для медіа країни–агресора в умовах продовження війни з Росією в Україні не було. Ми за цим будемо пильнувати, щоб цього досягнути. Найбільша суперечка у нас відбулася з представниками "Опозиційної платформи – За життя", що природно, бо якраз їхнє ставлення до представників ЗМІ й інших фізичних і юридичних осіб країни–агресора категорично відрізняється від нашого. Вони хочуть закрити очі на те, що в країні війна, що анексовані наші території. А ми не дозволимо це робити", – наголосив Княжицький.

Довідка. Проєкт закону №2693 "Про медіа" зареєстровано 27 грудня 2019 року. Серед його авторів, членів Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, зокрема, Олександр Ткаченко, Микита Потураєв, Євгенія Кравчук, Єлізавета Богуцька й інші, а також член Комітету з питань свободи слова Тетяна Циба.

У пояснювальній записці зазначено, що закон регулює відносини, пов’язані з поширенням масової інформації, визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади держуправління, регулювання та нагляду (контролю) у цій сфері. Також закон визначає загальні вимоги до суб’єктів у сфері медіа, у тому числі вимоги щодо прозорості структури власності та контролю, а також вимоги до кожного окремого виду суб’єктів у сфері медіа.

У законі закріплюються, зокрема, обов’язки суб’єктів у сфері медіа щодо організації надання медіа-сервісів, обмеження щодо змісту інформації, обсягів поширення національного та європейського продукту, мови поширення інформації, права на відповідь і спростування, мовлення в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті, доступу до інформації про події значного суспільного інтересу, захисту прав користувачів тощо.

Згідно з документом, суб’єктом у сфері медіа в Україні не можуть бути, зокрема, громадяни держави–агресора (держави-окупанта), а також юридичні особи, які у зазначеній діяльності пов'язані з громадянами держави-агресора.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну