УКР РУС
» » Через оборудки з землею САП оголосила про підозру очільнику Львова Садовому – подробиці справи
Всі новини

Через оборудки з землею САП оголосила про підозру очільнику Львова Садовому – подробиці справи

Андрій Садовий – під підозрою. Її меру Львова оголосила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Закидають міському голові зловживання владою. Йдеться про оборудки під час виділення земельних ділянок. Що про це думає сам Садовий і коли йому обиратимуть запобіжний захід – з'ясовувала Марта Шикула.


До кабінету міського голови Львова прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури завітали вранці. Керманичу міста вручили підозру у справі будівництва індустріального парку в районі Рясне-2. Посадовцю закидають зловживання владою при виділенні ділянки в понад 23 гектари землі.

"Наступного тижня буде суд, я поїду до Києва, там буде стояти мова про заставу, але буде більше можливостей розказати про всі ті перипетії з індустріальним парком. З 16 року почався дуже великий тиск зі сторони державної влади. Генеральної прокуратури, допити, слідчі дії і фактично компанії не дали можливості почати будувати цей парк", – заявив міський голова Львова Садовий.

Зі слів Садового, у 2015 році міська рада провела інвестиційний конкурс із будівництва індустріального парку на околицях Львова. Перемогла компанія "Сітіпі". Садовий додає, це один з найбільших індустріальних девелоперів Європи.

Цю ділянку землі, що неподалік Рясне-Руського, виділили інвестору. За неї місто отримало 54 мільйони гривень від компанії "СіТіПі". Тут компанія мала збудувати індустріальний парк, де мали б працювати 3 тисячі осіб. Відтоді ця територія у полі зору прокуратури. А на місці дотепер нічого не зведено.

За даними САП, у 2015 році до правоохоронців звернулися понад пів сотні громадян із заявами про незаконне відчуження їхньої землі. За версією слідства, львівська мерія заволоділа цими ділянками, а потім продала за заниженою вартістю. Такими діями завдала збитків потерпілим та державі на суму понад 93 мільйони гривень.

"Під час розслідування цих фактів встановлено та підтверджено висновками експертів і спеціалістів, що понад 23,49 га земель були продані за договором купівлі-продажу посадовими особами Львівської міської ради в порушення вимог чинного законодавства без аукціону за заниженою вартістю, як землі промисловості. Крім того, з’ясувалося, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді міста Львова, а фактично належить до земель Рясне-Руської сільської ради Львівської області як земля сільськогосподарського призначення", – зазначає САП.

На момент реєстрації угоди, на проданій ділянці були городи та паї мешканців Рясне-Руського. Люди були проти будівництва. Але у 2017 році міська та сільська ради нібито порозумілися.

"Частково землю місто Львова згодилося передати селу і кошти для будівництва дитячого садочку. Умови меморандуму виконуються частково, поки не будується – люди обробляють землю, садять і пшеницю, і картоплю. Людям погоджуюся, що їм ту землю компенсують в іншому місці", – зазначив секретар Рясне-Руської сільської ради Святослав Хацко.

Міському голові Львова запобіжний захід обиратиме Вищий антикорупційний суд. Яку саме заставу проситимуть для Садового, в прокуратурі не кажуть. Натомість, за інформацією джерел "Української правди", сума становитиме 50 мільйонів гривень.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, "5 канал"

 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну